Els positius per Covid es disparen durant el Nadal a Sant Boi

La ciutat segueix patint els efectes de la sisena onada. En els darrers set dies s’han detectat 880 nous casos i han crescut els hospitalitzats. La incidència acumulada es dispara i el risc de rebrot és el més alt de tota la pandèmia. La vacunació, però, creix a bon ritme.

Evolució del risc de rebrot a Sant Boi // Generalitat de Catalunya

Els efectes de la sisena onada no disminueixen a Sant Boi de Llobregat. Els darrers indicadors epidemiològics que el departament de Salut de la Generalitat ha publicat avui fan referència a la setmana del 20 al 26 de desembre, just en plenes festes de Nadal. I mostren que la situació segueix empitjorant a la ciutat.

Els nous casos positius s’han més que duplicat en set dies. La setmana del 13 al 20 de desembre hi havia 395 casos diagnosticats, i ara en són 880: 485 persones més que han donat positiu. A més, el risc de rebrot, que la setmana anterior era de 1.074, ha crescut fins als 3.114 punts -la xifra més alta de tota la pandèmia, tal com es pot comprovar en el gràfic de la imatge superior-.

Aquesta passada setmana s’han realitzat moltes proves diagnòstiques per detectar possibles casos; sobretot tests d’antígens. La setmana del 13 al 19 se’n van fer 4.309 (2.244 proves PCR i 2.065 tests d’antígens), mentre que en els set dies que van del 20 al 26 de desembre s’han fet 6.694 (2.644 PCR i 4.050 tests).

Es dispara la incidència acumulada i creix la velocitat de transmissió del virus

La xifra que més ha incrementat en els últims dies és la incidència acumulada -que recull el nombre de nous casos que hi ha hagut en els darrers set dies-. Ara per ara, és de 1.036,42 per cada 100.000 habitants, quan fa una setmana era de 465,21.

El ministeri de Sanitat i el Centre Europeu per al Control de Malalties determinen que el límit per considerar-se preocupant és de 150 casos per cada 100.000 habitants; i la dada a Sant Boi supera considerablement aquest llindar.

També ha crescut la velocitat de transmissió del virus, l’anomenada Rt. Actualment, és de 2,05 quan fa una setmana era d’1,42. Tota aquella xifra que sigui superior a 1, segons els epidemiòlegs, és quan es considera que la pandèmia no està controlada.

Més del 79% dels habitants a Sant Boi han rebut la pauta completa de vacunació

La població de Sant Boi de Llobregat segueix vacunant-se contra la Covid-19 a bon ritme. Ara mateix, hi ha 70.994 santboians i santboianes vacunats amb la primera dosi, el que suposa un 83% del total dels habitants. Hi ha 61.821 inoculats amb la segona i 22.378 amb la tercera, que és la punxada que més ha incrementat en set dies. La xifra total de vacunats amb dues dosis al municipi és del 72,2% i, amb tres dosis, és de 26,3%.

Evolució de la vacunació a Sant Boi // Generalitat de Catalunya

Les persones amb la pauta completa de vacunació arriben al 79,3% de la població; un total de 67.987. Però ja hi ha un 29,9% dels habitants de Sant Boi coberts amb el que s’anomena la dosi de record o reforç que, segons el departament de Salut, “correspon a l’administració d’una tercera dosi excepte si la primovacunació es va completar amb una única dosi (productes monodosi o pautes de cas més dosi); en aquests casos la dosi de record correspon a la segona.”

Onze persones a l’hospital, però cap defunció

En la darrera setmana han ingressat a l’hospital a causa de la malaltia onze noves persones. Actualment, hi ha 13 que es troben hospitalitzades. D’altra banda, aquesta setmana no s’ha decretat cap nova defunció a Sant Boi a causa del virus.

Recomanacions personalitzades