Els excedents del servei de cuina de l’escola bressol La Mercè es distribueixen a famílies vulnerables

Es tracta d’una prova pilot engegada per l’escola i l’Ajuntament per combatre el malbaratament alimentari. En el primer mes de funcionament, ja s’han reaprofitat 105 menús.

En un mes, s’han reaprofitat 105 menús // Ajuntament

L’Ajuntament i l’escola bressol La Mercè posen en marxa una prova pilot contra el malbaratament alimentari. Els excedents del servei de cuina de la guarderia es destinen des del mes passat als usuaris de la botiga del projecte Aliments Solidaris. En aquest mes, ja s’han reaprofitat 105 menús.

Els menús que sobren s’emmagatzemen i es transporten en «les condicions adequades d’higiene i temperatura» fins a la botiga, segons informa l’Ajuntament en un comunicat. A partir d’aquí, Aliments Solidaris és qui s’encarrega de repartir-los entre famílies i persones en situació de vulnerabilitat. A banda del consistori, l’entitat i l’escola, també hi col·labora El Menú del Petit, l’empresa de càtering que subministra els àpats a La Mercè. Si tot va bé, la prova pilot s’estendrà a les altres dues escoles bressol municipals.

Contra el malbaratament

Aquesta iniciativa s’emmarca dins d’un projecte contra el malbaratament alimentari impulsat per l’Ajuntament amb el suport econòmic de l’Agència de Residus de Catalunya. En aquest sentit, volen estendre aquestes accions a altres àmbits, com pot ser la restauració. A banda, Sant Boi ha presentat recentment el seu projecte alimentari, que pretén posar sobre la taula «el compromís de la ciutat amb l’alimentació saludable i sostenible».

Recomanacions personalitzades