Una nova defunció a Sant Boi a causa de la Covid i nou ingressats en una setmana

La sisena onada segueix afectant a Sant Boi de Llobregat. En els darrers set dies s’han detectat 378 nous casos i han crescut els hospitalitzats, a més d’haver de lamentar una nova mort a causa del virus. Un 23% de la població ja ha rebut la tercera dosi de la vacuna.

Evolució del risc de rebrot a Sant Boi // Generalitat de Catalunya

Sant Boi de Llobregat segueix patint els efectes de la sisena onada a les portes de Nadal. La situació segueix empitjorant, tal com reflecteixen els darrers indicadors epidemiològics que el departament de Salut de la Generalitat ha publicat i que fan referència a la passada setmana, la del 13 al 19 de desembre.

Els nous casos positius han incrementat en set dies. La setmana del 6 al 12 de desembre hi havia diagnosticats 233 casos i ara en són 378: 145 persones més que han donat positiu. A més, el risc de rebrot, que la setmana anterior era de 793, ha crescut fins als 1.028 punts, el que es considera un risc de rebrot molt alt -de fet, per sobre del centenar, ja és molt alt-.

És cert, però, que s’han realitzat més proves diagnòstiques per detectar possibles casos. La setmana del 13 al 19 de desembre s’han fet 4.281 (2.233 proves PCR i 2.048 tests d’antígens), de les quals un 10,94% han resultat positives. La setmana anterior van ser 2.565 (1.351 PCR i 1.214 tests).

Incrementa la incidència acumulada, però baixa la velocitat de propagació

El que també ha crescut en els últims dies és la incidència acumulada -que recull el nombre de casos nous que hi ha hagut en els darrers set dies- Ara per ara, és de 445,34 casos per cada 100.000 habitants, quan fa una setmana era de 274,51. El ministeri de Sanitat i el Centre Europeu per al Control de Malalties determinen que el màxim abans de considerar-se preocupant han de ser 150 casos per cada 100.000 habitants; i la xifra a Sant Boi ja supera considerablement aquest llindar.

L’única dada que ha disminuït és la velocitat de transmissió del virus, l’anomenada Rt. Actualment, és d’1,41 quan fa una setmana era d’1,63. Tota aquella xifra que sigui superior a 1, segons els epidemiòlegs, és quan es considera que la pandèmia no està controlada. I en les darreres setmanes no ha deixat de fluctuar.

Una defunció i nou persones ingressades

Aquesta setmana, nou persones han hagut de ser ingressades a l’hospital a causa de la Covid-19. Actualment, en queden sis que segueixen hospitalitzades. A més, s’ha de lamentar una nova mort per culpa del virus en els darrers set dies. Des que va començar la pandèmia, 331 persones han perdut la vida a Sant Boi.

El 79% de la població, vacunada amb la pauta completa

Majoritàriament, la població de Sant Boi ha estat vacunada contra la Covid-19. Ara mateix hi ha 70.315 santboians i santboianes vacunats amb la primera dosi, el que suposa un 82,2% del total dels habitants. Hi ha 61.379 inoculats amb la segona, i 19.616 amb la tercera, que és la punxada que més ha incrementat en set dies. La xifra total de vacunats amb dues dosis al municipi és del 71,7% i, amb tres dosis, és 23%.

Evolució de la vacunació a Sant Boi // Generalitat de Catalunya

Les persones amb la pauta completa de vacunació arriben, però, al 79% de la població; un total de 67.726. Però ja hi ha un 26,4% dels habitants de Sant Boi coberts amb el que s’anomena la dosi de record que, segons el departament de Salut, “correspon a l’administració d’una tercera dosi excepte si la primovacunació es va completar amb una única dosi (productes monodosi o pautes de cas + dosi); en aquests casos la dosi de record correspon a la segona.”

Recomanacions personalitzades