La policia desmantella una organització criminal que introduïa droga a Europa

Una de les inspeccions es va dur a terme a una nau industrial de Sant Boi, on es van trobar 834 quilos de cocaïna i 10 de metamfetamina amagats en blocs de formigó.

La droga s’ha localitzat dins de blocs de formigó // Guàrdia Civil

Una operació conjunta entre la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, l’Agència Tributària i l’EUROPOL ha aconseguit desarticular una organització criminal internacional establerta a Espanya i als Països Baixos i vinculada al càrtel mexicà dels Beltrán Leyva; que es dedicava presumptament a la introducció de cocaïna i metamfetamina a Europa a través del Port de Barcelona. L’organització criminal també havia utilitzat una nau industrial situada a Sant Boi de Llobregat.

La investigació ha durat tres anys i s’ha aconseguit intervenir la quantitat més gran de la història de la droga anomenada ‘crytal meth’; 2.549 quilos de metamfetamina, 1.370 quilos de cocaïna i 17.000 litres de productes químics per la producció dels estupefaents. L’operatiu, que s’ha dut a terme a Barcelona, Tarragona, Talavera de la Reina i València; i també als Països Baixos i Turquia, ha conclòs amb la detenció de 16 persones i el desmantellament de la principal via d’introducció de les substàncies a Europa a través del port de Barcelona.

L’organització criminal introduïa la droga en habitacles ocults a blocs de formigó, cosa que la feia completament indetectable als controls portuaris.

Una de les intervencions policials es va efectuar a una nau industrial de Sant Boi

Les investigacions van començar el 2017 i durant aquests anys s’han realitzat diferents inspeccions. En una de les introduccions de la droga a través del port, la policia va detectar la seva entrada i van seguir als responsables fins a una nau industrial situada a Sant Boi de Llobregat, on els van sotmetre a una inspecció i es va comprovar, en realitzar perforacions als blocs de formigó, que allà dins hi havia oculta substància estupefaent. Es van trobar 834 quilos de cocaïna i 10 de metamfetamina.

Després d’algunes intervencions més, finalment la policia espanyola i la dels Països Baixos van coordinar-se amb l’EUROPOL per tractar de desmantellar l’organització completament. S’ha aconseguit, amb una acció conjunta, la identificació de tots els actors implicats en aquesta operativa de narcotràfic internacional i la seva desarticulació total.

Recomanacions personalitzades