Els pressupostos generals de l’Estat inclouen prop de 20 milions d’euros per les obres de la variant de la C-245

Amb l’impuls dels pressupostos generals de l’Estat per al 2022, es volen reprendre unes obres importants per Sant Boi que porten encallades molts anys.

Estat actual de les obres de la variant :: Pla Estratègic Metropolità de Barcelona
Imatge d’arxiu de les obres de la variant // Pla Estratègic Metropolità de Barcelona

L’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat per al 2022 ha afectat de manera positiva a diferents municipis del Baix Llobregat; on hi viuen més de 834.000 habitants.

Pel que fa a l’afectació a Sant Boi de Llobregat, aquests nous pressupostos han destinat 19,3 milions d’euros per avançar en la redacció dels projectes de millora d’accessibilitat des de l’A2 al Baix Llobregat, incloent el projecte d’acabament de l’autovia de connexió entre la Ronda Litoral i la C-32. Uns treballs, els de la variant variant C-245, que porten anys de retard.

En la roda de premsa de presentació de l’impacte dels pressupostos al Baix Llobregat, el primer secretari del PSC Baix Llobregat i senador, Antoni Poveda, assegurava que els pressupostos «són els comptes que el Baix Llobregat necessita perquè recullen les inversions que la comarca requereix i perquè atenen les problemàtiques socials i econòmiques del conjunt de veïns i veïnes«.

Per la seva banda, la portaveu de Drets Socials al Congrés i diputada de Sant Boi, Sònia Guerra, emfatitzava que «estem davant d’uns pressupostos que prioritzen les persones, que posen en el centre les seves necessitats i que hi busquen donar una resposta perquè la recuperació econòmica sigui justa i equitativa per a tothom«.

La diputada de Sant Boi, Sònia Guerra, durant la presentació de l’impacte dels PGE al Baix Llobregat // PSC Baix Llobregat

Les obres de la variant de la C-245, anys de demandes i retards

Les obres d’execució de la connexió de la C-32 amb l’A-2 estan adjudicades des del gener de 2009, i la seva execució havia de durar uns dos anys. Però les dificultats de finançament derivades de la crisi econòmica han fet que s’hagin desenvolupat a un ritme molt més lent. Teòricament estava previst que les obres acabessin l’any 2022, però la pandèmia ha tornat a alentir la situació.

Recomanacions personalitzades