Els carrers de Sant Boi s’omplen de vida durant la Fira de la Puríssima

Des de dilluns i fins dimecres, la 75ª edició de la fira se celebra de nou de manera presencial. Els visitants han tornat a passejar i tafanejar les paradetes i les carpes, situades de manera que es pugui garantir la distància social i les mesures de seguretat.

Les parades s’han situat de certa manera per evitar la concentració de persones // María Samblás

Els veïns de Sant Boi tornen als seus carrers per celebrar la 75ª edició de la Fira de la Puríssima; que recupera la seva presencialitat després que l’any passat s’hagués de fer majoritàriament online.

La fira aplega de nou la majoria de les activitats habituals, que s’han consolidat al llarg dels anys, tot i que algunes amb canvi de localització. Només arribar a la plaça de l’Ajuntament ja es pot trobar el mercat de Nadal, amb paradetes plenes de decoració pel pessebre, per l’arbre de Nadal i també molts tions. El gran pessebre de l’Ajuntament presideix la plaça, on alguns veïns a primera hora del matí ja es feien fotos. A la rambla de Rafael Casanova es pot trobar la Fira del Planter, un clàssic també de la Puríssima, amb productes de la terra de qualitat de primera mà.

Les clàssiques paradetes enguany han canviat la seva localització per evitar la concentració de moltes persones als carrers més estrets. De fet, als carrers de l’Alou, O’Donell, Major i Cerdanya no s’han col·locat parades. En aquests espais més estrets es poden visualitzar fotografies antigues, en uns plafons que mostren imatges de fires antigues.

A la zona del Parc de la Munyaneta trobem l’espai d’automoció, on alguns veïns observaven els cotxes nous de trinca. A més, la carpa comercial, que enguany tenia un nombre d’expositors més reduït, ocupava com sempre un espai important del parc barrejant el color i les olors del menjar; que tot i haver de dur posada la mascareta, es podien percebre per la seva intensitat. A la mateixa zona també es podia visitar la carpa del Mercat d’Art Jove, així com la carpa Saludable i Sostenible.

Mostra de verdura a la Carpa Fresca // María Samblás

La carpa Fresca, que representa un espai molt important per Sant Boi, aquest any oferia una mostra de verdures i fruites sota el nom ’75 anys d’evolució agrària de Sant Boi’, amb productes de la zona acompanyats de fotografies que mostren precisament aquesta evolució agrària que ha patit la ciutat al llarg dels anys.

Cal destacar, d’altra banda, la zona del Mercadal on se situa la fira de la cervesa artesana i també la del vi, que aquest any és la novetat. A més de l’espai ViCult on s’han realitzat tot un seguit de concerts i actuacions. L’espai familiar, situat a la plaça de l’Agricultura, ha aplegat als més petits de la casa a una zona on hi havia la típica granja d’animals, tallers infantils, un rocòdrom, una tirolina i un circuit de seguretat viària. Els infants, molt d’ells amb la cara pintada de fantasia, corretejaven pels carrers aprofitant els tres dies de festa a causa del pont.

De fet, tots els veïns i visitants de la Puríssima es mostraven contents i feliços de poder tornar a gaudir d’aquesta tradició que es va veure truncada l’any passat a causa de la pandèmia. Poc a poc, Sant Boi recupera la seva normalitat.

Recomanacions personalitzades