L’Oficina Municipal d’Atenció a les Persones de Sant Boi fa 25 anys

L’OMAP va entrar en funcionament a la ciutat el 2 de desembre de 1996. 25 anys després, s’ha convertit en un punt de referència per a la ciutadania.

L’OMAP atèn cada dia a més de 300 persones // Ajuntament de Sant Boi

El passat 2 de desembre l’Oficina Municipal d’Atenció a les Persones (OMAP) va complir 25 anys. Al llarg de la seva història ha atès 2,1 milions de ciutadans i ciutadanes de Sant Boi i ha realitzat més de 3 milions de tràmits i gestions. En l’actualitat s’hi atenen a unes 350 persones al dia i es fan una mitjana de 500 tràmits diaris.

Des del 2016, el nombre d’atencions telemàtiques s’ha multiplicat exponencialment i les atencions telefòniques s’han triplicat. També s’ha generalitzat l’ús de la cita prèvia. “Des de l’oficina municipal s’ofereix el suport necessari perquè els tràmits es puguin fer de forma electrònica, garantint aquest dret de la ciutadania i evitant desplaçaments innecessaris”, assegura l’Ajuntament en una nota de premsa.

En els darrers anys, el gran repte de l’OMAP ha estat la transformació digital i l’acompanyament a la ciutadania en els processos de tramitació electrònica, facilitant la relació telemàtica amb les diferents administracions i entitats privades.

Adaptar-se a la pandèmia ha estat un altre gran repte per a l’oficina. Durant el període de confinament va ser un punt de referència en l’atenció telefònica i telemàtica, i a final del mes de maig del 2020 ja va reobrir les seves portes per oferir atenció presencial, garantint les mesures de prevenció sanitària.

Recomanacions personalitzades