Gairebé el 76% dels santboians té la pauta completa de vacunació

El 75,7% de la població de Sant Boi ja està totalment vacunada. A més, la ciutat segueix en risc moderat de rebrot i actualment només hi ha una sola persona ingressada a l’hospital a causa de la Covid.

Evolució de la vacunació a Sant Boi // Generalitat de Catalunya

Les últimes dades del departament de Salut de la Generalitat -que fan referència al període comprès entre el 21 i el 27 de setembre- confirmen una setmana més l’augment del nombre de vacunats a Sant Boi de Llobregat, tot i que cada vegada a un ritme més lent.

Actualment hi ha un 75,7% de la població amb la pauta de vacunació completa. Cal tenir en compte, però, que algunes de les persones que es troben en aquest grup és perquè només han necessitat d’una punxada; ja sigui per haver passat la Covid-19 o perquè se’ls hi ha administrat un producte monodosi com la vacuna Janssen. La xifra de vacunats amb ambdues dosis és de 66,1%.

El 77,7% de la població té almenys la primera dosi

Actualment hi ha 66.473 santboians i santboianes vacunats amb la primera dosi, el que suposa un 77,7% del total d’habitants de Sant Boi. I hi ha 56.569 inoculats amb la segona. Els habitants del municipi amb la pauta completa de vacunació arriben, però, als 64.818.

A més, cal destacar que, des de fa dues setmanes, s’han començat a vacunar a algunes persones amb una tercera dosi de la vacuna, concretament ja hi ha 486. Segons el ministeri de Sanitat, estan rebent una nova dosi les persones en les que existeix un risc elevat de què es produeixi una resposta immunitària inadequada a la pauta convencional.

Tot i així, el ritme de vacunació s’està alentint considerablement, ja que des de fa dues setmanes només hi ha 1.499 persones més totalment vacunades. Fa un mes, comparant el mateix període de diferència, hi havia un augment de més de 7.116 persones vacunades.

En aquest mapa interactiu, elaborat per Toni Sanclement del Biocomsc de la Universitat Politècnica de Catalunya, es pot consultar com evoluciona el ritme de vacunació a cada àrea bàsica de salut de la ciutat.

Augmenta el risc de rebrot, però segueix sent moderat

Les dades de Salut també mostren que, en els set dies que van del 21 al 27 de setembre, el risc de rebrot ha augmentat 7 punts i se situa en 48. Per tant, segueix estant a un risc moderat.

El que també ha incrementat amb respecte a l’anterior actualització és la velocitat de propagació del virus, l’anomenada Rt, que torna a estar per sobre de l’1 i se situa en 1,38. Aquesta dada, però, no ha deixat de fluctuar en les últimes setmanes, tot i que els epidemiològics consideren que la pandèmia està controlada quan aquest indicador és inferior a 1.

Evolució del risc de rebrot de Covid a Sant Boi // Generalitat de Catalunya

Incrementen els nous positius i la incidència acumulada

El nombre de noves persones contagiades per Covid al municipi també ha crescut en els últims set dies. S’han registrat 16 casos, quan la setmana passada eren 13. Tot i que també s’ha de tenir en compte que s’han fet menys proves diagnòstiques; 71 menys concretament.

El que també incrementat és la incidència acumulada, que recull el nombre de casos nous que hi hagut en els darrers set dies i permet estimar quantes persones poden encomanar la malaltia. Actualment és de 18,81 casos per cada 100.000 habitants, tot i que el ministeri de Sanitat i el Centre Europeu per al control de malalties determinen que el màxim abans de considerar-se preocupant han de ser 150 casos per cada 100.000 habitants. Per tant, una xifra molt llunyana a ser determinant.

Un sol ingressat i cap mort des de mitjans d’agost

Una dada positiva que es pot extreure de tot plegat és que actualment hi ha només una persona ingressada a l’hospital per coronavirus, quan fa una setmana eren dos. A més, no s’han de lamentar noves morts per la malaltia des de mitjans d’agost. Des que va començar la pandèmia 323 persones han mort a causa de la Covid a Sant Boi.

Recomanacions personalitzades