El 73% de la població de Sant Boi està totalment vacunada

62.332 santboians ja tenen la pauta completa de vacunació. Tot i així, el municipi segueix en risc alt de rebrot i ha augmentat la velocitat de propagació del virus en els darrers set dies.

Evolució de la vacunació a Sant Boi // Generalitat de Catalunya

Les últimes dades del departament de Salut de la Generalitat -que fan referència al període comprès entre el 30 d’agost i el 5 de setembre- confirmen una setmana més l’augment del nombre de vacunats a Sant Boi.

En xifres, a la ciutat ja hi ha un 73% de la població amb la pauta completa de vacunació. Cal tenir en compte, però, que algunes de les persones que es troben en aquest grup és perquè només han necessitat d’una punxada; ja sigui per haver passat la Covid-19 o perquè se’ls ha administrat un producte monodosi com la vacuna Janssen. La xifra de vacunats amb ambdues dosis és del 64,1%.

El 76,1% de la població té almenys la primera dosi

Actualment, hi ha 65.025 santboians i santboianes vacunats amb la primera dosi, el que suposa un 76,1% del total d’habitants de Sant Boi de Llobregat. I hi ha 54.708 inoculats amb la segona. Els habitants del municipi amb la pauta completa de vacunació arriben, però, als 62.332.

En aquest mapa interactiu, elaborat per Toni Sanclement del Biocomsc de la Universitat Politècnica de Catalunya, es pot consultar com evoluciona el ritme de vacunació a cada àrea bàsica de salut de la ciutat.

Lleuger augment del risc de rebrot i la velocitat de propagació

Les dades de Salut també mostren que en els set dies que van del 30 d’agost al 5 de setembre, el risc de rebrot ha augmentat 20 punts i se situa en 139. Per tant, segueix sent un risc alt ja que els experts el fixen a partir del centenar.

El que també ha augmentat en la darrera setmana és la velocitat de propagació del virus, l’anomenada Rt, que torna a estar per sobre de l’1 i se situa en 1,06. Aquesta dada, però, no ha deixat de fluctuar en les últimes setmanes, tot i que els epidemiològics consideren que la pandèmia està controlada quan aquest indicador és inferior a 1.

Evolució del risc de rebrot de covid a Sant Boi // Generalitat de Catalunya

Baixa el nombre de positius

La dada que s’ha reduït força en una setmana és el nombre de nous positius, concretament hi ha 14 menys: 48 en total. Tot i que s’ha de tenir en compte que cada vegada es fan menys proves diagnòstiques per detectar nous casos. Aquesta setmana se n’han fet 373 menys que en l’anterior actualització.

El que també ha disminuït és la incidència acumulada, que recull el nombre de casos nous que hi hagut en els darrers set dies i permet estimar quantes persones poden encomanar la malaltia.

Actualment és de 56,51 casos per cada 100.000 habitants, quan el ministeri de Sanitat i el Centre Europeu per al control de malalties determinen que el màxim abans de considerar-se preocupant han de ser 150 casos per cada 100.000 habitants.

El nombre d’ingressats es redueix a la meitat

Una dada positiva que es pot extreure de tot plegat és que actualment hi ha cinc persones ingressades a l’hospital per coronavirus, quan fa una setmana eren deu. A més, no s’han de lamentar noves morts per la malaltia des de mitjans d’agost. Des que va començar la pandèmia 323 persones han mort a causa de la Covid a Sant Boi.

Recomanacions personalitzades