L’ofrena floral a Rafael Casanova aplega a Sant Boi les principals institucions catalanes amb motiu de la Diada

El passat dissabte, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, Lluïsa Moret acompanyada de la presidenta del parlament Laura Borràs, el conseller d’Educació i el subdelegat del Govern a Barcelona realitzaven la tradicional ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova.

La comitiva encapçalada per Lluïsa Moret fent l’ofrena floral // Ajuntament de Sant Boi

El passat dissabte se celebrava la Diada Nacional de Catalunya i a Sant Boi es commemorava aquesta data amb la tradicional ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova. L’acte començava a les 10 del matí a l’exterior de l’església de Sant Baldiri amb l’hissada de la senyera, lliurada a les autoritats pel voluntariat local de Protecció Civil «com a reconeixement a la seva tasca durant la pandèmia«, segons apunta el consistori en una nota de premsa.

Després es va dur a terme l’ofrena floral a l’interior de l’església. L’alcaldessa Lluïsa Moret encapçalava la comitiva, acompanyada de la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, del conseller d’Educació de la Generalitat, Josep González-Cambray, i del subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto.

També hi van assistir representants de la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis; a més d’alcaldes i alcaldesses de diferents municipis del Baix Llobregat.

Durant el matí, les entitats santboianes, partits polítics i sindicats van dipositar també els seus rams de flors en franges horàries assignades per complir amb les limitacions d’aforament vigents.

Lluïsa Moret: “La diada de Sant Boi recull l’esperit unitari de l’11 de setembre del 76”

L’alcaldessa Lluïsa Moret feia a posteriori un discurs de cloenda en el que afirmava que “aquest 11 de setembre ens retrobem a la nostra ciutat per recordar la figura històrica de Rafael Casanova, amb l’orgull de ser un símbol d’identitat col·lectiva i punt de referència de la vida institucional del país«.

Moret també destacava que la diada de Sant Boi «recull l’esperit unitari de l’11 de setembre del 76«, quan dones i homes d’arreu de Catalunya es van aplegar a la ciutat en una gran manifestació a la plaça de Catalunya.

Recomanacions personalitzades