Sant Boi supera el 70% de població amb la pauta completa de la vacuna contra la covid

60.669 santboians ja han completat tenen la pauta de vacunació completa contra el coronavirus. A més, els indicadors d’evolució de la pandèmia han millorat.

El 71,83% de la població de Sant Boi de Llobregat té la pauta completa de vacunació contra la covid. Segons dades del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, actualitzades a 2 de setembre, 60.669 santboians es troben actualment en aquesta situació.

Concretament, hi ha 64.443 persones amb la primera dosi i 53.256 amb la segona. Convé recordar que aquells que s’han vacunat amb un producte monodosi com Janssen o requereixen menys inoculacions per haver passat el coronavirus també són comptabilitzats com a persones amb la pauta completa.

Milloren la majoria d’indicadors

D’altra banda, la majoria d’indicadors de la situació epidemiològica van millorant. Segons la Generalitat, durant la setmana entre el 24 i el 30 d’agost el risc de rebrot ha baixat de 316 punts a 106. No obstant això, qualsevol xifra superior a 100 en aquest indicador significa un risc de rebrot alt.

A més, la velocitat de propagació (Rt) també baixa, concretament de 1,13 a 0,53. Els experts consideren que quan és inferior a 1 la pandèmia està controlada. Per la seva banda, la incidència acumulada baixa de 127,18 a 68,3 si es calcula a set dies vista i de 279,10 a 195,49 si es calcula a 14 dies.

Per la seva banda, els casos confirmats durant la setmana analitzada són 58, quan set dies abans es van registrar 108. Ara bé, durant l’última setmana d’agost es van fer 1.881 proves diagnòstiques entre PCRs i test d’antígens i una setmana abans es van portar a terme 2007.

La millor dada de totes és que durant la setmana analitzada cap persona a mort víctima de la covid a Sant Boi de Llobregat. No obstant això, en aquests moments hi ha sis persones ingressades a l’hospital amb coronavirus.

Recomanacions personalitzades