Fins a sis refugis climàtics a Sant Boi per combatre la calor

A causa de les altes temperatures que s’estan registrant aquests dies, l’Ajuntament recorda que Sant Boi compta amb sis espais públics, interiors i exteriors, on poder-se refugiar de l’onada de calor.

Els refugis climàtics estan senyalitzats amb un cartell // Ajuntament de Sant Boi

Sant Boi compta amb sis equipaments públics i parcs urbans habilitats per proporcionar a la ciutadania «confort tèrmic, descans i seguretat davant d’episodis meteorològics extrems com l’onada de calor que estem vivint aquests dies«, segons explica el consistori en un comunicat.

Els parcs de Marianao, de la Muntanyeta i Can Julià, la plaça dels Focs de Sant Joan, la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer i Can Massallera són els sis refugis climàtics repartits per tot el municipi.

Pel que fa als refugis climàtics interiors, aquests estan equipats amb refrigeració, que manté una temperatura constant al voltant dels 26º. Els exteriors se situen en alguns parcs urbans de la ciutat, i “disposen d’una regulació tèrmica natural gràcies a la presència d’aigua, de vegetació arbòria densa i d’un terreny permeable que permeten gaudir d’un ambient més fresc, amb una diferencia de temperatura que pot anar d’uns 2-3°C menys durant el dia, fins a 6,5°C menys durant el vespre i la nit”, explica l’Ajuntament.

Aquests espais públics poden acollir la població en general, però es prioritzarà l’entrada de persones en situació de vulnerabilitat social i d’aquells grups de població de més risc davant les altes temperatures, com la gent gran, els nadons i els malalts crònics.

A l’entrada dels refugis s’ha col·locat un cartell per identificar-los, i a cada cartell, hi ha un QR amb informació sobre els diferents refugis de la ciutat i de l’entorn metropolità, així com les seves característiques.

Recomanacions personalitzades