Gairebé el 63% dels santboians té la pauta completa de vacunació

El 62,9% de la població de Sant Boi ja està totalment vacunat. Tot i les bones dades en la vacunació, la ciutat segueix en risc alt de rebrot i s’han de lamentar tres noves morts a causa de la Covid al municipi en els darrers set dies.

El nombre de vacunats amb la pauta completa a Sant Boi no deixa d’augmentar // Arxiu

La vacunació segueix creixent a Sant Boi de Llobregat. A més, les últimes dades del departament de Salut de la Generalitat -que fan referència al període comprès el 2 i el 8 d’agost- confirmen la tendència a la baixa de la majoria d’indicadors epidemiològics.

En xifres, a Sant Boi de Llobregat ja hi ha un 62,9% de la població amb la pauta completa de vacunació. Cal tenir en compte, però, que algunes de les persones que es troben en aquest grup és perquè només han necessitat d’una punxada; ja sigui per haver passat la Covid-19 o perquè se’ls ha administrat un producte monodosi com la vacuna Janssen. La xifra de vacunats amb ambdues dosis és del 55,1%.

Més el 70% de la població té almenys la primera dosi

Actualment, hi ha 61.371 santboians i santboianes vacunats amb la primera dosi, el que suposa un 71,9% del total d’habitants de Sant Boi de Llobregat. I hi ha 46.972 inoculats amb la segona. Els habitants del municipi amb la pauta completa de vacunació arriben, però, als 53.668.

En aquest mapa interactiu, elaborat per Toni Sanclement del Biocomsc de la Universitat Politècnica de Catalunya, es pot consultar com evoluciona el ritme de vacunació a cada àrea bàsica de salut de la ciutat.

El risc de rebrot es manté a la baixa

Tot i que les dades de Salut confirmen la tendència a la baixa de la major part dels indicadors epidemiològics, el risc de rebrot segueix sent alt i se situa en 560. De fet ha pujat lleugerament amb respecte a la setmana anterior, concretament 19 punts. La dada, per tant, segueix sent preocupant si es té en compte que els experts fixen a partir de cent un risc alt de rebrot.

El que sí que ha baixat en l’última setmana és la incidència acumulada, que recull el nombre de casos nous que hi hagut en els darrers set dies i permet estimar quantes persones poden encomanar la malaltia. Tot i que segueix sent alta, és de 240,31 per cada 100.000 habitants quan la setmana anterior estava en 300,39.

El ministeri de Sanitat i el Centre Europeu per al control de malalties determinen que un territori que tingui més de 150 casos per cada 100.000 habitants es troba en risc molt alt. De fet, per això Sant Boi segueix sent un dels municipis de Catalunya on hi continua havent toc de queda per limitar la cadena de contagis.

La corva negra reflecteix l’evolució del risc de rebrot // Generalitat

Augmenta la velocitat de propagació

La dada preocupant que s’ha de tenir en compte en aquesta darrera actualització és que la velocitat de propagació del virus -l’anomenada Rt- ha tornat a pujar per sobre de l’1 i se situa en 1,02. Els experts consideren que la transmissió del virus està controlada quan l’indicador és inferior a 1.

El que sí que ha disminuït, però, és el nombre de nous positius. Si en l’anterior actualització els casos diagnosticats a Sant Boi eren 255, ara són 51 menys: 204. Tot i que s’ha de tenir en compte que aquesta setmana s’han fet menys proves diagnòstiques per detectar nous casos, concretament 395 menys.

Tres defuncions més a causa del virus en una setmana

Les últimes dades de Salut també mostren que del 2 al 8 d’agost han mort tres persones més a Sant Boi a causa de la Covid-19. Des que va començar la pandèmia s’han hagut de lamentar 320 defuncions al municipi per aquest motiu. A més, actualment hi ha 25 persones ingressades a l’hospital per la malaltia.

Recomanacions personalitzades