Sant Boi estén “ponts per l’acollida” per commemorar el Dia mundial de les persones refugiades

L’artista holandesa resident a Sant Boi Niem Boots ha creat amb més de 700 infants d’una desena d’escoles de la ciutat una instal·lació artística anomenada ‘Ponts per l’acollida’, que aquest diumenge s’exhibirà a la plaça de l’Ajuntament per commemorar el Dia mundial de les persones refugiades.

Part de l’obra artística elaborada // Ajuntament

‘Ponts per l’acollida’, així s’anomena la instal·lació artística que més de 700 infants de 12 escoles de la ciutat han treballat a l’aula en col·laboració amb l’artista holandesa resident a Sant Boi, Niem Boots, per commemorar el Dia mundial de les persones refugiades, que té lloc aquest diumenge 20 de juny.

Amb uns maons de fusta i diferents tipografies, els infants han plasmat els aspectes que consideren fonamentals de cara a l’acollida de persones refugiades. La instal·lació s’exhibirà aquest diumenge al matí a la plaça de l’Ajuntament. És el cinquè any que les escoles del municipi participen en un projecte escolar per commemorar la jornada. Cada any, un artista local dissenya una proposta artística i la treballa amb els centres escolars quan s’acosta la data.

De fet, l’any passat la iniciativa, que té l’impuls de l’Ajuntament i del Can Castells Centre d’Art en col·laboració amb la Diputació i la Fundació Agbar, va ser reconegut com a bona pràctica en l’àmbit de l’educació per la justícia global.

Festival de Música sense Fronteres i exposicions en línia

A banda del projecte escolar d’enguany, els dies 26 i 27 de juny la ciutat també commemorarà el Dia mundial de les persones refugiades amb la celebració del V Festival Música sense Fronteres, que tindrà lloc als jardins de l’Ateneu Santboià organitzat per l’associació juvenil local Destí Origen.

Del 21 de juny al 31 de juliol, al canal de l’Ajuntament també es podrà veure una exposició en línia organitzada per l’associació Dunia Kato, i del 2 al 31 de juliol Can Massallera acollirà una exposició sobre les ‘maras’ a Centreamèrica a càrrec del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Recomanacions personalitzades