Sant Boi acomiada a Yaiza, la nena de 4 anys assassinada per la seva mare

Aquest dijous a la tarda, davant de l’Ajuntament, tenia lloc una concentració amb centenars d’assistents per acomiadar la Yaiza, la nena santboiana de 4 anys assassinada per la seva mare el passat 31 de maig.

Durant l’acte de comiat es van fer volar globus vermells // Ajuntament de Sant Boi

Sant Boi de Llobregat ha acomiadat aquest dijous a la tarda a Yaiza, la nena de 4 anys, veïna de Sant Boi, assassinada per la seva mare el passat 31 de maig a Sant Joan Despí.

Gairebé tres setmanes després dels fets, el consistori ha organitzat una concentració de condemna oficial del crim davant de l’Ajuntament on hi han assistit un centenar de persones. Durant l’acte s’ha realitzat un minut de silenci i també s’han fet volar globus vermells en forma de cor per homenatjar a la nena.

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha expressat el seu «rebuig absolut a qualsevol tipus de violència«, i també ha desitjat que Yaiza es converteixi en «un símbol de la ciutat» del deure de «protegir als menors.”

El pare de la víctima: «Hauria preferit que fos abans»

En una carta oberta als mitjans de comunicació, Sergio, el pare de Yaiza expressava que «avui el seu poble la recordarà en un minut de silenci. Han passat gairebé tres setmanes. Hauria preferit que fos abans, tot i que l’Ajuntament s’ha mostrat sempre a prop meu.» També lamentava que la resta d’institucions no «haguessin condemnat unànimement el crim. Moltes han optat per no fer-ho. No és la meva intenció retreure res a ningú, perquè suposo que no sentien que fos necessari

En la mateixa carta, Sergio li mostrava el seu suport a Beatriz, la mare d’Ana i Olivia, les nenes assassinades a Tenerife a mans del seu pare, i finalment demanava que «tant de bo no li torni a passar mai a ningú. Que cap altra nena pateixi a mans del seu pare o de la seva mare. I que cap altra víctima caigui en l’oblit

Recomanacions personalitzades