Sant Boi serà accionista de l’operador elèctric Barcelona Energia

La ciutat ha mostrat la voluntat juntament amb vuit municipis més d’integrar-se aquest mateix 2021 a l’accionariat de l’operador metropolità Barcelona Energia, que comercialitza energia elèctrica 100% renovable certificada i de proximitat.

Barcelona Energia és un operador d’energies renovables que va començar a caminar el 2016 // Ajuntament de Barcelona

Sant Boi s’incorporarà el 2021 a l’accionariat de TERSA, l’empresa pública que hi ha darrere de l’operador elèctric metropolità Barcelona Energia, que va néixer el 2016 per afavorir la transició cap a les energies renovables i que des del 2018 nodreix d’energia elèctrica tots els equipaments i enllumenat públic de la capital catalana.

A banda de Sant Boi, també s’han mostrat disposades a incorporar-se a l’operador localitats com Castellbisbal, l’Hospitalet, El Prat, Sant Feliu, Sant Just, Sant Vicenç, Torrelles i Viladecans.

Els municipis que se sumin al projecte, a banda de disposar d’un operador elèctric d’energia 100% renovable, també tindran accés a serveis d’assessorament per optimitzar i reduir consums elèctrics, així com per instal·lar plaques fotovoltaiques destinades a l’autoconsum. També es calcula que la incorporació suposi un estalvi en el rebut elèctric municipal d’una mitjana del 2%.

Tot i que de moment la generació d’energia vagi a parar sobretot als equipaments i a l’enllumenat públic, també es creu que el fet que el municipi formi part de l’operador públic també facilitarà que usuaris privats puguin contractar-ne els serveis com ja està passant a Barcelona.

Passos pendents per fer realitat la incorporació

Un cop manifestada la voluntat de diferents municipis d’integrar-se a l’operador, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Barcelona aprovaran una modificació dels estatuts de TERSA i accediran a vendre un paquet d’accions proper a l’1% a la mateixa empresa, que alhora les vendrà als ajuntaments que han mostrat interès per ser-ne accionistes.

Està previst que els tràmits comencin aviat, amb l’aprovació de la mesura per part del Consell Metropolità. Durant el 2022 també es preveu que altres ajuntaments metropolitans se sumin a Barcelona Energia.

Recomanacions personalitzades