El risc de rebrot puja 70 punts i la velocitat de propagació torna a estar per sobre d’1

Les dades epidemiològiques mostren un lleuger empitjorament respecte a l’anterior setmana a Sant Boi. El risc de rebrot es troba en 231 punts i la velocitat de transmissió del virus és d’1,33.

La corva negra mostra l’evolució del risc de rebrot a la ciutat // Generalitat

L’última actualització epidemiològica mostra que la pandèmia no s’acaba d’estabilitzar al municipi. Les últimes dades del departament de Salut de la Generalitat mostren que del 8 al 14 de març, el darrer període del qual es tenen dades, hi ha hagut un increment del risc de rebrot en 70 punts.

Si en la setmana del 1 al 7 de març aquest indicador era de 161, ara es troba en 231. Un índex que encara segueix sent molt alt. Per la seva banda, la velocitat de propagació del virus -l’anomenada Rt-, ha pujat de nou per sobre de l’1. Concretament es troba en 1,33 quan la setmana passada era de 0,78.

Els epidemiòlegs consideren que una pandèmia està controlada quan la Rt es troba per sota d’1; però els experts també apunten que el més important és veure l’evolució d’aquest ritme de propagació i no la dada d’un dia en concret. Per això, s’haurà de veure com fluctua en els propers dies.

Xifres més preocupants que les de la resta de la comarca i Catalunya

Tant a la resta del Baix Llobregat com al conjunt de Catalunya les xifres comencen a estabilitzar-se, i són força semblants a les de la setmana anterior. El risc de rebrot a la comarca és de 151, mentre que en la passada actualització es trobava en 173; i la velocitat de propagació del virus segueix per sota de l’1. Concretament està en 0,96. A tota Catalunya, el risc de rebrot se situa en 190, quan la setmana anterior era de 206 punts, i la Rt és de 0,99.

76 nous casos positius i 4 defuncions

El que més o menys es manté respecte a les anteriors dades és el nombre de nous casos. Si del 1 al 7 de març es van comptabilitzar 70 casos, aquesta setmana se n’han comptabilitzat 76. El nombre de proves diagnòstiques fetes també ha estat semblant. Si en l’últim període es van fer 2.110 proves (1.286 PCR i 824 tests d’antígens), ara se n’han fet 2.125 (1.385 PCR i 740 tests). D’altra banda s’ha de lamentar la mort de quatre persones aquesta setmana a Sant Boi. El nombre de defuncions a la ciutat ja ascendeix a 294 des que va començar la pandèmia.

Menys vacunes a Sant Boi aquesta setmana

Tot i que el ritme de vacunació segueix sent bo a la ciutat, aquesta setmana s’han vacunat menys persones respecte a l’anterior. Un total de 1.476 santboians i santboianes han estat vacunats (716 amb la primera dosi i 760 amb la segona). De l’1 al 7 de març es van vacunar 1.686 persones; 210 més. En total ja hi ha 3.716 que han rebut totes dues dosis de la vacuna.

7 centres amb grups confinats

Una de les dades que s’ha mantingut respecte a l’anterior actualització és la xifre de centres educatius amb grups confinats, ja que la xifra segueix sent de 7 escoles o instituts.

Segons el portal Escola Segura de la Generalitat tenen un grup confinat l’Escola Antoni Gaudí, l’Institut Joaquim Rubió i Ors, el Joan Bardina i el Pedagògium Cos. En canvi, l’Institut Rafael Casanova té tres classes confinades, i l’Escola Marianao i l’Escola Rafael Casanova en tenen 2.

Tot i així, les dades entren dins la normalitat del conjunt de Catalunya. De fet, si es té en compte que el municipi té un total de 45 centres educatius, es pot veure que els contagis a les escoles són residuals.

Recomanacions personalitzades