La Casa de Sevilla viu el Dia d’Andalusia amb actuacions virtuals i ‘migas’ a domicili

L’entitat santboiana ha hagut d’adaptar la celebració del Dia d’Andalusia al context de pandèmia amb actuacions i xerrades virtuals que s’han allargat tot el diumenge. També ha fet arribar les tradicionals ‘migas’ a casa de tots els socis.

Els actes presencials s’han reduït al mínim i la majoria s’han difòs virtualment // Casa de Sevilla

El dia 28 de febrer és una jornada marcada en vermell, sobretot per a entitats com l’Associació Cultural Andalusa Casa de Sevilla, que celebren el Dia d’Andalusia a bombo i plateret. Enguany, però, la pandèmia de la Covid-19 els ha obligat a repensar la celebració amb actuacions i xerrades virtuals que s’han allargat durant tot el diumenge.

Un dels plats forts de la celebració ha estat l’actuació de la sòcia de l’entitat Rocío Ramos que, a través de les xarxes socials, ha interpretat l’himne de la terra andalusa que va composar Blas Infante.

També hi ha hagut espai per als documentals, amb la projecció de ‘28-F de los 80, en Sant Boi’, un recull d’imatges gravades en les celebracions del Dia d’Andalusia del 1989 als terrenys que ara conformen la plaça Teresa Valls i Diví.

La celebració també ha comptat amb un vídeo de la celebració de l’any passat on l’escola de ball flamenc de l’entitat exhibia el seu art sota la direcció de David Coronel.

A banda del flamenc, els socis de la Casa de Sevilla tampoc s’han quedat sense les tradicionals ‘migas’, ja que l’entitat s’ha dedicat a repartir-les a domicili entre els seus afiliats.

El punt final a la celebració del Dia d’Andalusia l’ha posat la conferència ‘Lorca, su relación con Catalunya’, a càrrec de Paco Marmol, que ha estat l’única activitat presencial i ha anat acompanyada d’una interpretació de l’Himne d’Andalusia amb la veu de David Coronel i el piano de Miranda Fernández.

Recomanacions personalitzades