Sant Boi vol aprofitar els fons europeus de recuperació

L’Ajuntament participa en un cicle de conferències organitzat per la xarxa estatal de ciutats Kaleidos per optimitzar l’aprofitament dels fons que la UE destinarà a la reactivació econòmica i social.

Cartell del cicle de conferències // Ajuntament de Sant Boi

L’Ajuntament de Sant Boi ha decidit participar en el cicle de conferències-taller, organitzat per la xarxa estatal de ciutats Kaleidos, per buscar la optimització en l’aprofitament dels fons que la Unió Europea entregarà per la reactivació econòmica i social. Aquests fons concedits a Espanya, anomenats Next Generation European Union (NGEU), ascendeixen globalment a 170.000 milions d’euros.

Les ciutats que pertanyen a la xarxa Kaleidos compartiran coneixements per definir estratègies i projectes amb les màximes opcions per accedir a aquests fons, que se sol·licitaran a Brussel·les a finals d’abril en el marc del Pla Nacional de Recuperació, Transformació i Resiliència. A més, volen aprofitar aquests recursos per impulsar, a curt termini, la recuperació econòmica i social als seus territoris; però també com una oportunitat de transformació orientada al futur, que els permeti sortir de la pandèmia amb un nou impuls.

L’Ajuntament de Sant Boi, motor de la xarxa Kaleidos

La xarxa Kaleidos treballa des de l’any 2000 per ajudar les ciutats a optimitzar les seves polítiques públiques, compartint experiències i coneixements. Actualment, la seva acció se centra a enfortir el desenvolupament de l’Agenda 2030 als seus àmbits territorials. Els ajuntaments motors de la xarxa són els de Sant Boi, Alacant, Bilbao, Getafe, Màlaga, Santiago de Compostela, València i Vitoria-Gasteiz .

Recomanacions personalitzades