Sant Boi tindrà 9 punts de votació més el 14F per evitar aglomeracions

La ciutat passarà de tenir 14 punts de votació a 23. Alguns dels nous col·legis electorals seran l’institut Rafael Casanova, el Mercat de la Muntanyeta, l’Escola de Música Blai Net, l’Hotel Entitats i el Poliesportiu La Parellada, entre d’altres.  Dels que hi havia abans se n’han descartat L’Olivera, el Casal Ciutat Cooperativa i el Centre Cívic La Gralla.

El municipi tindrà 9 punts de votació més que en els anteriors comicis // Arxiu Sant Boi Diari

Sant Boi es prepara per votar el 14 de febrer amb més espais de votació que en les anteriors conteses electorals per evitar aglomeracions. El municipi passa de tenir 14 punts de votació a disposar de 23 espais, 9 més que en les últimes eleccions.

Tot i així, són 12 els espais que s’estrenaran com a punts de votació, ja que el consistori ha prescindit de tres espais que fins ara s’habilitaven com a espais electorals: L’Olivera, el Casal Ciutat Cooperativa i el Centre Cívic La Gralla.

Entre els espais que s’incorporen com a nous punts de votació hi ha els instituts Rafael Casanova i l’Ítaca. També les escoles Casablanca, Montbaig, Rafael Casanova, el Col·legi Sant Josep i els Salesians, a banda de l’Escola Municipal de Música Blai Net i la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer. El Mercat de la Muntanyeta, el poliesportiu La Parellada i l’Hotel Entitats també s’habiliten com a espais electorals.

Tots aquests espais se sumen als altres 11 espais que es mantenen com a punts electorals. Són les escoles Josep Maria Ciurana, Ciutat Cooperativa, Antoni Gaudí, Vicente Ferrer, Marianao, Massallera i Amat Verdú. També els casals Marianao i Camps Blancs, i Cal Ninyo i Can Massallera.

Mascaretes i guants d’un sol ús a cada espai

Fonts del consistori expliquen a Sant Boi Diari que a cada espai de votació es repartiran mascaretes quirúrgiques i guants d’un sol ús. També hi haurà control de cues per evitar aglomeracions i una cua prioritària per a persones de risc, a banda de dispensadors de gel hidroalcohòlic.

En total, el municipi comptarà amb 110 meses que mobilitzaran un total de 990 membres de mesa entre presidents, vocals i suplents. De fet, el cap de setmana passat els presidents de mesa ja van rebre el llibret d’instruccions per conèixer com serà el recompte electoral.

118 persones menys al cens per causes tècniques i demogràfiques

A les eleccions autonòmiques del 14 de febrer estan cridats a vot 62.107 santboians i santboianes, 118 persones menys que en les eleccions al Congrés dels Diputats del novembre del 2019, que són els últims comicis que es van celebrar.

Des del consistori treuen ferro aquesta disminució, la qual diuen que «no és significativa» i atribueixen aquesta disminució a causes tècniques i demogràfiques.

Recomanacions personalitzades