El pressupost municipal del 2021 augmenta les inversions en un 55%

Aprovat el pressupost municipal per al 2021, que ascendeix a 88,1 milions d’euros, un 5,5% més que l’any anterior. Les inversions creixen en un 55% tot i que no augmenten els impostos. L’objectiu és «l’atenció a les persones, la reactivació de l’economia i la modernització de Sant Boi», explica el consistori.

Façana del consistori // Ajuntament de Sant Boi

Sant Boi de Llobregat ha aprovat un pressupost municipal per a l’any 2021 per valor de 88,1 milions d’euros. El ple municipal ha donat llum verda a uns comptes de l’Ajuntament que creixen un 5,5% respecte a l’any passat amb els vots a favor dels dos partits del govern -PSC i Sant Boi en Comú- , l’abstenció de Ciutadans i Podem-EU i els vots en contra d’ERC i la regidora no adscrita Olga Puertas.

Tot i que segons ha informat el consistori en un comunicat no hi haurà un «augment de la pressió fiscal», la partida d’inversions creix en un 55%. Això és possible perquè augmenten les aportacions d’altres administracions. Enguany el pressupost s’entén com un «instrument flexible i dinàmic» per la situació de pandèmia, que pot obligar a fer més modificacions que en altres ocasions.

En total hi ha pressupostats 10 milions d’euros d’inversions: 3,8 seran per a millores de l’espai públic, 2 per a equipaments i 1,1 per a sostenibilitat, transició energètica i ecologia urbana. Entre altres inversions, estan previstes les obres del llac del parc de la Muntanyeta, la continuïtat de la reforma de la C-245, la urbanització dels carrers Sant Pere i Joan Martí o la instal·lació de plaques solars a edificis.

«No deixar ningú enrere»

D’altra banda, els ajuts a les famílies més vulnerables tenen una aportació adicional de 430.000 euros, fomentant l’increment de la cobertura de necessitats bàsiques, la botiga d’aliments solidaris i els programes d’atenció social i gent gran. «L’objectiu és no deixar ningú enrere» en un context d’efectes econòmics i socials de la pandèmia de la Covid-19, remarca l’Ajuntament.

Es multiplica per dos el pressupost dels programes d’ajut a les empreses amb l’objectiu de «generar progrés i ocupació digna». També es destinen 330.000 euros al foment de l’emprenedoria, la innovació i la digitalització.

Per últim, hi ha un augment de 400.000 euros en l’àmbit de la neteja viària i la gestió de residus i 495.000 euros més per la millora d’escoles, poliesportius i altres equipaments municipals. Amb aquests pressupostos el consistori vol garantir «l’atenció a les persones, la reactivació de l’economía i la modernització de Sant Boi».

Recomanacions personalitzades