18 persones ingressen a l’hospital tres moren per Covid-19 a Sant Boi durant la darrera setmana

Els indicadors epidemiològics de Sant Boi de Llobregat van en la línia de la mitjana de la comarca. Tot i que s’han realitzat menys proves diagnòstiques, hi ha hagut més contagis registrats durant la setmana de Nadal.

Evolució del risc de rebrot a Sant Boi de Llobregat // Salut

Sant Boi de Llobregat segueix una dinàmica semblant a la del conjunt de la comarca del Baix Llobregat en relació amb l’evolució epidemiològica. Durant la setmana de Nadal, compresa entre els dies 21 i 27 de desembre, s’han produït més contagis que l’anterior, tot i haver-se realitzat menys proves diagnòstiques. Concretament, 143 persones han donat positiu en un test d’antígens o PCR. Però la dada negra de la setmana la marquen els 18 ingressos hospitalaris i les tres morts de santboians per coronavirus.

Pel que fa als principals indicadors epidemiològics, el risc de rebrot i la velocitat de transmissió del virus (Rt), han seguit camins contraris. Solen anar en la mateixa línia, però tal com també ha passat a la mitjana comarcal, el risc s’ha incrementat mentre que la velocitat ha disminuït respecte a la setmana anterior. Segons mostren les dades d’accés públic del departament de Salut de la Generalitat, el risc de rebrot se situa en 357 punts, 55 més alt que els set dies anteriors, i l’Rt disminueix a 1,19, gairebé 30 dècimes per sota.

El risc de rebrot, de 357, mostra quina és la repercussió esperada del virus pels propers 14 dies, mesurat sobre 100.000 habitants. En aquest sentit, un indicador que complementa aquest indicador és el de la Incidència Acumulada (IA). Aquest indica quina ha estat la influència que la pandèmia ja ha tingut sobre la població durant els darrers 14 dies. És un valor que també es calcula sobre 100.000 habitants i que a Sant Boi de Llobregat és de 297,99 punts.

I, d’altra banda, una Rt d’1,19 mostra que cada persona contagiada amb el virus el transmet a més d’una persona, de mitjana. També implica que per cada deu persones contagiades a dia 27 de desembre, gairebé 12 més serien positives cinc dies més tard, és a dir, a dia 1 de gener de 2021.

Menys proves però més afectació

Entre PCR i test d’antígens s’han realitzat 1.148 proves diagnòstiques, 2.237 menys que la setmana anterior. Tanmateix, del total, un 7,01% són positives, mentre que l’anterior percentatge de positives era de 3,34%. Calculat sobre els 100.000 habitants, aquestes dades indiquen que més de 167 persones serien positives en el virus per cada 100.000 habitants.

Els positius tenen una mitjana d’edat de 47 anys i poc més de 50% són dones. Fent una mirada retrospectiva, des de l’inici de la pandèmia 4.642 persones han donat positiu en el virus. 379 han passat per la Unitat de Cures Intensives (UCI) i 247 han mort.

Comença la vacunació

Els residents de la llar d’avis Benviure han començat a vacunar-se contra el coronavirus. 142 residents ja han rebut la dosi i s’espera que durant els propers dies la campanya de vacunació s’estengui a altres centres.

Recomanacions personalitzades