Sant Boi commemorarà el Dia dels Drets Humans amb un documental sobre Bòsnia

El municipi commemorarà el Dia Internacional dels Drets Humans amb la projeccció del documental ‘L’última cinta des de Bòsnia’, del documentalista Albert Solé i que recorda la fi del conflicte bèl·lic 25 anys després. Aquest dijous també hi haurà una taula rodona virtual sobre l’estat actual de Bòsnia.

Un dels moments del documental / Minimal Films i Clack

El 10 de desembre és una data marcada en vermell al calendari. Es commemora el Dia Internacional dels Drets Humans i Sant Boi aprofita enguany aquesta efemèride per recordar els 25 anys de la fi de la Guerra de Bòsnia, que va acabar l’any 1995 amb la signatura dels Acords de Dayton.

Per això, el municipi projectarà ‘L’última cinta des de Bòsnia’, un documental que el cineasta Albert Solé ha elaborat amb la participació de diferents institucions, entre elles l’Ajuntament. La peça es podrà veure en línia des d’aquest dijous i fins diumenge a través del web cinebaix.com.

Taula rodona sobre l’estat actual de Bòsnia

A banda de la projecció del llargmetratge, aquest dijous a les set de la tarda també tindrà lloc una taula rodona al canal de YouTube de l’Ajuntament que repassarà l’estat actual de la zona balcànica. Sota el títol ‘Bòsnia 25 anys després’, la taula comptarà amb el mateix Albert Solé i el director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat i ciutadà d’honor de Sarajevo per la seva tasca com a coordinador d’ajuda humanitària durant el conflicte, Manel Vila.

També hi seran presents la defensora dels Drets Humans de Bòsnia i participant en la primera edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, Alma Masic; i Pere Jorba, de l’associació santboiana Tothom, que ha participat en accions solidàries a Bòsnia.

La guerra de Bòsnia, que va durar del 1992 al 1996, va causar la mort de fins a 100.000 persones i va obligar dos milions de persones a exiliar-se. La matança de Srebrenica, amb l’assassinat de com a mínim 8.000 bosnians, va suposar un abans i un després en el conflicte.

Recomanacions personalitzades