La Fira de la Puríssima i el Nadal s’adapten a la pandèmia

La programació d’hivern de la ciutat s’aplega sota la campanya ‘Il·luminem Sant Boi’. Per respectar les mesures sanitàries es combinen activitats en línia amb la limitació d’aforaments. La Cavalcada dels Reis se suspèn per evitar aglomeracions.

La campanya de Nadal es va iniciar amb l’encesa de llums // Captura de pantalla

L’encesa de llums el passat divendres a la tarda dona la benvinguda a Nadal a Sant Boi de Llobregat. Les activitats programades i la Fira de la Puríssima s’han reinventat per tal de respectar les mesures de seguretat. D’aquesta manera hi haurà activats digitals i altres de presencials, però amb aforament limitat. La programació de l’‘Il·luminem Sant Boi’ pot variar en funció de l’evolució de la pandèmia en les pròximes setmanes.

Les llums de Nadal ja llueixen als carrers i places dels barris. D’aquesta manera, es pretén fer més atractius els carrers per reactivar el comerç local i de proximitat. L’Ajuntament vol transmetre un missatge de confiança durant les festes i contribuir de pas a la reactivació econòmica de la ciutat davant la pandèmia de la Covid-19.

Des del divendres es pot visitar el pessebre de la plaça de l’Ajuntament, que estrena figures i ha renovat el disseny.

Una fira mixta

La Fira de la Puríssima també s’ha hagut de reinventar donades les circumstàncies actuals, passant a ser mixta entre presencial i virtual però evitant aglomeracions.

La programació de la 74a edició proposa un diàleg entre el passat i el present d’un esdeveniment que “reflecteix la història col·lectiva de Sant Boi i alhora aparador de la ciutat d’avui dia”, segons defineix l’Ajuntament en un comunicat.

Per fer referència a aquest passat, es podran veure cartells històrics de la Fira als carrers de la ciutat i als comerços i es fa una crida per penjar fotos antigues del certamen a les xarxes socials.

Altres activitats programades són showcookings i receptes de cuina també digitals, un concurs d’aparadors, menús especials dels restaurants locals, un punt de venda de productes de la Cooperativa Agrària, la presència dels fadrins -postre típic del certamen- a les pastisseries locals o els tallers virtuals del Mercat d’Art Jove.

Pel que fa al cartell d’enguany, un grup de dones artistes de la ciutat de diferents generacions dissenyaran i pintaran aquest cartell en un dels murs del parc de la Muntanyeta. D’aquesta manera es pretén plasmar el caràcter extraordinari de l’edició.

Sense Cavalcada, però amb concerts i Els Pastorets

Entre les activitats nadalenques, la programació ‘Il·luminem Sant Boi’ inclou el concert extraordinari de Nadal, els tions, la fira d’activitats familiars Infalúdic, la representació d’Els Pastorets o el tradicional Concert de Valsos i Danses de l’Orquestra Simfònica del Vallès, com a cloenda.

Per evitar aglomeracions als carrers, s’ha hagut de suspendre la Cavalcada de Reis. Tot i això, els més petits podran visitar a ses majestats a tots els barris de la ciutat en els Campaments Reials el dia 5 de gener.

Per últim, la campanya ‘Joguines per a tothom’ es planteja aconseguir que les joguines arribin a totes les llars de la ciutat. Fins al 31 de desembre hi haurà punts de recollida als casals de barri de Sant Boi, els Salesians i la Creu Roja. Als Salesians i a Can Massallera es pot apadrinar la carta d’un infant. L’Ajuntament anima als ciutadans a participar en aquesta recollida solidària, ja que enguany és “més necessària que mai”.

Recomanacions personalitzades