Salut impulsa cribratges intensius de Covid-19 a Sant Boi de Llobregat

Començaran el dilluns 30 de novembre i s’allargaràn durant cinc setmanes. Les proves de detecció del virus es realitzaran a la població asimptomàtica de més de 16 anys.

Imatge d’un cribratge anterior a Sant Boi de Llobregat // Arxiu

El proper dilluns 30 de novembre s’iniciarà a Sant Boi de Llobregat un cribratge massiu de Covid-19. A partir del dilluns 4 de desembre es realitzaran proves de detecció a la població que no presenti símptomes vinculats amb el virus i que tingui més de 16 anys.

Les proves es realitzaran al centre cívic l’Olivera, al carrer Joan Pagès, amb accés pel carrer Antonio Machado número 1, de 15 a 20 hores del vespre. Es faran durant cinc setmanes, segons informen fonts de l’Ajuntament de Sant Boi.

S’utilitzaran tests antigènics ràpids i, per tant, els resultats es donaran 15 minuts després d’haver-se fet la prova. També es podran consultar a la plataforma ‘La meva salut’ de la Generalitat.

És important presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits i no cal demanar cita prèvia per fer-se el test. El departament de Salut convida la ciutadania a participar activament en aquestes proves destinades a persones asimptomàtiques que poden «sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família».

Salut recorda que les persones que tenen símptomes compatibles amb el virus, les identificades com a contactes estrets de contagiats i aquelles que hagin donat positiu durant els darrers tres mesos hauran fer-se la presa de mostres en el CAP o en el punt extern al CAP que li sigui informat.

Recomanacions personalitzades