El pati d’una casa del carrer Lilàs s’enssorra després de queixes per les obres d’un veí

Un matrimoni del carrer Lilàs feia mesos que temia que les obres d’un veí esfondressin casa seva. Finalment, una part del pati de l’habitatge s’ha ensorrat.

Una part del terra adjecent a la casa del costat ha caigut // Cedida

Un matrimoni del carrer Lilàs, que a principis de setembre explicava a Sant Boi Diari que temia que les obres d’un veí fessin ensorrar casa seva, ha vist complerts part dels seus mals auguris.

Segons ha pogut saber aquest mitjà, algunes de les lloses del pati finalment han cedit després de mesos esquerdades a causa de les obres que es fan a la casa del costat.

L’incident no ha afectat l’estructura de la casa, però sí que fa impossible per exemple que el matrimoni pugui accedir al garatge. De fet, la parella afirma a aquest diari que les esquerdes no han parat de créixer des que el veí va començar les obres.

Amb les reformes, el veí pretenia aplanar el terreny del seu pati, ja que el carrer fa baixada. Però, segons la parella, les excavacions que hi ha fet han desestabilitzat el terreny de casa seva.

Les queixes del matrimoni a l’Ajuntament van portar a aturar les obres durant uns mesos, però els treballs es van reprendre al setembre en certificar que els treballs comptaven amb els permisos i llicències necessaris.

Tot i així, la parella assegura haver-se llegit la normativa de l’Ajuntament i defensa que l’excavació que ha fet el veí és massa gran. De fet, el matrimoni lamenta que, tot i haver contactat múltiples vegades amb el consistori i la Policia Local, no s’hi hagi posat remei: “Em sap greu que després d’haver insistit tant no hàgim tingut cap opció alternativa”.

El matrimoni explica que de moment només els han dit que l’assegurança del veí serà qui s’encarregarà de cobrir dels desperfectes.

El desnivell entre les dues cases és de 6 metres // Cedida

Notícies relacionades:

Recomanacions personalitzades