Un matrimoni de Sant Boi tem que casa seva s’ensorri per les obres d’un veí

Les obres actualment estan aturades, però la parella viu amb la por que l’habitatge s’esfondri. L’Ajuntament assegura que ja ha fet les inspeccions necessàries i que no hi ha cap perill.

El matrimoni explica que les obres del veí els han provocat esquerdes a diferents zones de l’habitatge // Irene Juárez

Un matrimoni del carrer Lilàs de Sant Boi conviu amb la por que les lloses del pati de casa seva cedeixin i que això pugui fer ensorrar l’habitatge on viuen. Segons expliquen a aquest mijtà, les obres d’un veí han provocat unes esquerdes de fins a vuit centímetres al paviment que envolta l’immoble i ara temen que casa seva es pugui esfondrar.

Fa quatre mesos que el matrimoni es queixa de les obres d’un dels veïns del costat, que ha començat a construir un mur de contenció a tocar de l’immoble, és el causant de les esquerdes.

La parella creu que les excavacions que ha hagut de fer per alçar la paret de forma perpendicular han provocat moviment de terres al seu pati. De fet, diuen que des que van començar les obres les esquerdes no han parat de créixer.

Per això, el matrimoni demana la inspecció dels tècnics municipals perquè «certifiquin que el terreny no cedirà». Temen que un dia de pluja l’aigua s’acumuli entre les esquerdes i el pati no aguanti el pes. A més, diuen que l’assegurança ja els ha dit que no es farà càrrec de cap incident.

Obres aturades

Les queixes reitredades del matrimoni a l’Ajuntament han fet que la Policia Local i el tècnic de guàrdia municipal ja hagin inspeccionat la zona. Fonts municipals asseguren que no hi ha cap perill d’esfondrament i que les obres compten amb la llicència i el plantejament adequat. També expliquen que la reparació de les esquerdes és un aspecte a resoldre entre veïns.

Però la insistència del matrimoni ha fet que el veí hagi decidit substituir el mur per un talús. Una modificació que de moment ha fet que les obres estiguin aturades a l’espera que es puguin reprendre amb el nou projecte. Segons la parella, però, l’aturada de les obres encara ha agreujat més els desperfectes.

Recomanacions personalitzades