Sant Boi té més d’una vuitantena d’alumnes i personal docent confinat

El portal ‘Escola Segura’ de la conselleria d’Educació xifra en més d’una vuitantena les persones confinades entre alumnes i personal dels centres educatius. Tot i així, cap centre ha hagut de tancar portes en la seva totalitat. El web també conté dades desactualitzades.

Imatge de recurs d’unes motxilles // Ajuntament de Sant Boi

Més d’una vuitantena d’alumnes i personal dels centres educatius del municipi es troben confinats a hores d’ara per haver contret la Covid-19 o per haver estat en contacte amb persones positives. Tot i així, les dades d’afectació a Sant Boi no són alarmants, sobretot si es té present que el municipi compta amb més d’11.000 infants i joves escolaritzats.

Les xifres provenen del portal ‘Escola Segura’ de la conselleria d’Educació, que també mostra que a Catalunya hi ha més de 12 mil alumnes en quarantena i 961 persones de plantilla dels centres, tant professors com personal d’adminstració, en confinament.

Pel que fa a classes aïllades, el portal indica que actualment al municipi hi ha 4 grups d’alumnes confinats, dos d’ells a l’Escola Sant Josep, un a l’Institut Rafael Casanova i un altre a El Llor. Aquest mitjà també ha pogut saber que a partir de demà se n’hi sumarà un altre a l’Institut Ítaca, per un cas positiu entre l’alumnat.

Quarantenes preventives

A banda de classes confinades, la localitat també compta amb casos puntuals de persones vinculades a centres educatius que han hagut de quedar-se a casa per haver contret el virus o per haver estat en contacte amb algun positiu.

Per exemple, segons ha pogut contrastar aquest diari, a l’escola Casablanca un alumne ha donat positiu del virus, però no ha calgut confinar cap aula perquè l’estudiant ja no es va incorporar el primer dia de classe.

El mateix ha passat a l’escola Balmes, on en aquest cas un professor s’ha hagut de confinar preventivament per haver estat en contacte amb un positiu. Tot i així, com que ja va començar el confinament abans de l’inici de les classes, el cas tampoc s’ha traduït en la quarantena de cap aula.

A l’escola Antoni Tàpies també han viscut una situació semblant. Un infant s’ha hagut de confinar preventivament per haver estat en contacte amb un positiu. De fet, la PCR ja li ha sortit negativa, però s’ha decidit mantenir-lo en quarantena per prevenció.

Un  altre cas de persones en quarantena preventiva és a l’institut Rubió i Ors, on 9 persones també estan confinades. Tot i que algunes d’elles també han donat negatiu del virus en una PCR, segueixen a casa uns dies més per si de cas. Al centre educatiu Benviure també hi ha 6 persones en quarantena, encara que el centre no ha volgut confirmar la dada a aquest mitjà.

Dades desactualitzades al web ‘Escola Segura’

De fet, tot i que en la majoria dels casos les dades publicades al portal ‘Escola Segura’ de la Generalitat coincideixen amb l’afectació real dels centres, en altres les xifres estan desactualitzades i responen a casos de persones que s’havien comptabilitzat anteriorment i que ara ja han quedat desfasats.

És el cas de la Llar d’Infants la Mimosa, on segons el portal hi ha 10 persones confinades. Però, en declaracions a Sant Boi Diari, la directora de l’escola bressol, Anna Ricart, ha confirmat que aquesta situació corresponia a la setmana passada, però que ara mateix només hi ha un alumne confinat després d’haver donat positiu.

La resta d’alumnes i de mestres que es van aïllar la setmana anterior preventivament ja han pogut tornar al centre després d’haver donat negatiu a una prova PCR.

En paraules de Ricart, “cal ser molt curosos amb les xifres d’afectació i no contribuir a escampar rumors”. També afirma que els centres educatius són espais segurs i que els aïllaments s’estan fent correctament i seguint els protocols: «El nostre cas demostra com la transmissió del virus en els infants també és baixa, ja que tot i tenir un positiu en una aula, no hi ha hagut cap altra persona més que s’hagi contagiat», defensa.

Una altra dada desactualitzada que reflecteix el portal és sobre la situació dels Salesians de Sant Boi, on el web de la Generalitat diu que hi ha 8 persones confinades. La dada també correspon a la setmana passada i segons ha pogut confirmar aquest mitjà a hores d’ara tothom ja s’ha pogut reincorporar.

Segons el portal d’Educació també hi ha un cas positiu a l’institut Marianao i quatre treballadors confinats a l’escola Vicente Ferrer, però aquest mijtà no ha pogut verificar aquesta informació tot i haver-se posat en contacte amb els dos centres.

Recomanacions personalitzades