Una enquesta analitzarà l’impacte de la pandèmia en el comerç local per orientar-ne la reactivació

L’Ajuntament de Sant Boi prepara una enquesta digital per valorar la incidència de la Covid-19 en el comerç, la restauració i els serveis de la ciutat i orientar les mesures per la seva reactivació. L’estudi pretén analitzat la digitalització de serveis,  la venda a domicili i la diversificació de l’oferta com a futures mesures.

L’enquesta pretén analitzar l’evolució de l’activitat econòmica als comerços locals durant el confinament. // Ajuntament de Sant Boi

Un qüestionari fet des de l’Ajuntament pretén conèixer l’afectació de la crisi per la pandèmia, les seves conseqüències en la rutina del sector comercial i els canvis que ha generat en l’oferta i la demanda del comerç local. L’objectiu del qüestionari és ajudar els establiments de proximitat a reactivar la seva activitat.

Algunes de les qüestions fan referència al temps que s’ha interromput l’activitat econòmica, si s’han hagut d’aplicar ERTOs, quins canvis hi ha hagut en la demanda dels ciutadans abans i després del confinament o si han necessitat ajuts econòmics per afrontar la crisi.

Per altra banda, l’enquesta pregunta si els comerços han augmentat l’ús d’eines digitals en els seus serveis, com per exemple pagaments amb targeta o la presència a les xarxes socials, com ha evolucionat la venda a domicili i si es plantegen mantenir-la de cara al futur.

A aquesta enquesta se li uniran dues d’abast general també realitzades per l’Ajuntament. Una d’elles fa referència a l’impacte de la pandèmia a tota la població i l’altre es tracta de l’actualització de l’enquesta de condicions de vida de la població l’any 2020.

Recomanacions personalitzades