Unanimitat política per lluitar contra les desigualtats agreujades per la pandèmia

El ple municipal ha aprovat un pacte de ciutat que també vol facilitar que les persones, famílies i comerços de Sant Boi puguin refer els seus projectes.

Imatge de Sant Boi de Llobregat // Ajuntament
Imatge de Sant Boi de Llobregat // Ajuntament

El ple municipal ha aprovat per unanimitat un pacte de ciutat amb l’objectiu que Sant Boi de Llobregat tingui un nou impuls social i econòmic per fer front a la situació excepcional generada per la crisi sanitària de la Covid-19.

El document es va acceptar el passat 30 de juliol amb els vots favorables de tots els partits polítics amb presència al consistori, i serà un instrument de corresponsabilitat per «lluitar contra les desigualtats que la pandèmia ha aprofundit i facilitar que les persones, les famílies, els comerços i les empreses de Sant Boi puguin refer els seus projectes durant els pròxims anys sobre unes bases sòlides de benestar i creixement col·lectiu«, ha explicat l’Ajuntament a través nota de premsa.

El pacte de ciutat té quatre palanques transformadores per impulsar aquestes bases: la digitalització, la innovació, la sostenibilitat, i la salut i la cultura de la cura. Una vegada aprovat el document, el següent pas és la constitució d’un grup promotor que comptarà amb representants de totes les formacions polítiques, agents socials i econòmics, entitats ciutadanes i membres de la comunitat acadèmica i científica.

Col·laboració ciutadana

Els continguts del pacte de ciutat es desenvoluparan de manera col·laborativa. Al web de l’Ajuntament es recolliran aportacions de la ciutadania i també es crearà un observatori de dades obertes per mesurar i analitzar l’impacte de la crisi a la ciutat i la incidència de les mesures que s’adoptin per combatre-la.

Finalment, el document també vol aconseguir la implicació d’altres institucions per obtenir suport institucional i recursos que ajudin a fer realitat els objectius d’aquest pacte. Per exemple, es vol aconseguir la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Llobregat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Govern de l’Estat i les institucions europees.

Recomanacions personalitzades