Una persona resulta ferida greu en un incendi a l’interior de l’Hospital de Sant Boi

El foc ha obligat a desallotjar ràpidament la cinquena planta de l’equipament sanitari però un home no ha pogut escapar i ha resultat cremat crític. Un grup de joves que es trobaven al voltant de l’hospital ha ajudat a traslladar lliteres.

Incendi a l’hospital de Sant Boi // Angel T. García

Gran ensurt a l’Hospital General de Sant Boi de Llobregat que ha finalitzat amb un ferit greu per un incendi a l’interior de l’equipament sanitari.

Segons han informat els Bombers de la Generalitat de Catalunya, el foc s’ha originat en una habitació de la cinquena planta de l’hospital a les 20:45 hores. Els bombers han enviat un total de 16 dotacions i menys de mitja hora després, a les 21:10, ja s’ha apagat.

Tot i la rapidesa de la intervenció, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha informat que s’ha produït un «cremat crític». A més, també s’ha atès un total de 12 intoxicats lleus per fum.

L’incendi ha obligat a desallotjar la cinquena planta de l’hospital, que també ha estat ventilada. Com a mínim, s’han traslladat 36 pacients a tota pressa. De moment es desconeixen les causes de l’incendi.

Durant les maniobres, un grup de joves han ajudat els sanitaris a moure lliteres buides d’una zona a l’altre de l’hospital amb gran rapidesa com es pot veure en aquest vídeo.

Fins a la zona també s’hi han apropat varies patrulles de la Policia Local de Sant Boi, l’alcaldessa, Lluïsa Moret; i la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés.

Recomanacions personalitzades