Sant Boi visibilitza la situació de les persones refugiades amb versos als carrers

El municipi commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades amb la campanya #VersosRefugiats, en què diferents santboians han plasmat a les parets versos elaborats a les xarxes socials sobre les persones refugiades.

Alguns dels versos s’han immortalitzat a les parets // Ajuntament

Sant Boi s’ha bolcat en la celebració del Dia Mundial de les Persones Refugiades aquest passat cap de setmana amb la campanya #VersosRefugiats, en què la ciutadania ha elaborat a través de les xarxes més de 100 versos sobre les persones refugiades per visibilitzar les traves amb què es troben a l’hora de fugir dels seus països i arribar a Europa.

En la iniciativa hi ha participat un centenar de persones i també algunes escoles de la ciutat, que han hagut d’elaborar els versos a través de tres paraules triades a l’atzar. Els més originals s’han plasmat en diversos carrers del municipi per evitar que caiguin en l’oblit.

Alguns dels barris on s’han immortalitzat els versos han estat el de Casablanca, Camps Blancs, Marianao, Ciutat Cooperativa i Molí Nou, entre d’altres. L’acció també s’ha desenvolupat als aparadors laterals de l’Ajuntament.

Les creacions artístiques han sorgit de la col·laboració de Can Castells Centre d’Art i del rapsoda santboià Cysko Muñoz, que ha estat qui s’ha encarregat d’adaptar alguns dels versos perquè poguessin ser pintats a les parets.

Nien Boots, artista i dinamitzadora de projectes d’art comunitari, també ha participat en la inciativa, així com l’artista santboiana Laura del Valle, que ha enregistrat en vídeo les intervencions artístiques per fer una peça audiovisual que es podrà veure properament.

En dades de l’ACNUR, hi ha més de 70 milions de persones que pateixen desplaçaments forçosos al món a causa de conflictes bèl·lics, persecucions polítiques i altres problemàtiques.

Galeria de fotos (Ajuntament)

Recomanacions personalitzades