L’Ajuntament permetrà fraccionar el pagament de l’IBI i l’IAE

És una mesura que s’oferirà a les persones que hagin patit un greu impacte econòmic amb la pandèmia. També s’ha aprovat la suspensió de la taxa de terrasses i la taxa d’ús d’equipaments socioculturals.

Les mesures estan destinades a pal·liar els efectes econòmics de la covid-19 // Pixabay

L’Ajuntament continua aprovant beneficis fiscals per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus. Una altra de les mesures que ha decidit tirar endavant és oferir la possibilitat de fraccionar el pagament en diferents quotes mensuals de l’Impost de Béns Immobles (IBI) i de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) a les persones que hagin patit un fort sotrac econòmic amb la Covid-19.

Per saber si es poden acollir a la mesura, la ciutadania que ho pot trucar a l’Oficina Reactivem Sant Boi, creada recentment per informar la població sobre els ajuts econòmics que té a l’abast, a través del telèfon 93 654 82 22.

Suspesa la taxa de terrasses i la d’ús d’equipaments socioculturals

L’administració local també ha suspès la taxa de terrasses i de venda ambulant per a l’exercici del 2020. També s’ha acordat deixar sense efecte el cobrament de les taxes de recollida de residus comercials i de mercats municipals durant el període d’inactivitat comercial.

En matèria cultural, el consistori ha suspès el cobrament de les taxes per a l’ús dels equipaments socioculturals i dels espais d’assaig i de concerts. Un benefici fiscal que s’inclou en un programa més ampli d’ajuts per a la recuperació del sector cultural al municipi.

Totes aquestes mesures se sumen al primer paquet de beneficis fiscals que l’Ajuntament ja va aprovar en plena emergència sanitària, en què va establir una suspensió temporal en el cobrament d’impostos i va suspendre el pagament de les taxes dels serveis municipals que no s’havien pogut prestar.

Segons indica el consistori en un comunicat, aquelles primers mesures han suposat un estalvi global d’1,4 milions d’euros per a la ciutadania.

Notícies relacionades:

Recomanacions personalitzades