Suport unánime del ple a la reivindicació veïnal de fer un nou CAP al barri de Marianao

La construcció de l’equipament queda en mans de la Generalitat. El projecte també preveu fer a la zona una nova biblioteca.

El ple municipal ha donat suport a la construcció d’un nou CAP per al municipi // Ajuntament

L’Associació de Veïnes i Veïns El Poblet-Marianao ha portat una moció al ple municipal del mes de maig destinada a fer pressió perquè la Generalitat construeixi «urgentment» el nou CAP de Marianao a la plaça Mercè Rodoreda. El text s’ha aprovat amb la unanimitat de tots els grups municipals amb representació al consistori.

El compromís també passa per construir una biblioteca al barri de Marianao, tot i que encara no està clar on se situarà. En un inici es preveia fer els dos edificis a la plaça Mercè Rodoreda però, finalment, el departament de Salut ha definit que el CAP necessitarà tot l’espai.

Després de l’aprovació del plenari, l’execució del projecte queda ara en mans de la Generalitat. «Encara no hi ha un projecte, però si la voluntat de fer-lo», ha dit el primer tinent d’alcalde, José Ángel Carcelén, a Sant Boi Diari.

Desdoblament del CAP Montclar

De fet, la construcció del nou CAP de Marianao permetrà el desdoblament del CAP Montclar de manera que entre els dos atenguin la quantitat reglamentària de pacients. Sobre el paper, cada centre d’atenció primària està pensat per donar servei a unes 25.000 persones. Tot i així, a hores d’ara el CAP de Montclar atén 50.000 pacients. «Està col·lapsat», admet Carcelén.

Segons ha explicat la segona tinenta d’alcaldia al plenari, Salut González, les dimensions del futur CAP també permetran que el centre disposi de diferents serveis com l’atenció maternoinfantil o l’atenció a la infància. També es convertirà en un centre de dia per a joves i adolescents amb malalties mentals i es faran radiologies ambulatòries.

Notícies relacionades:

Recomanacions personalitzades