Una seixantena de persones reclama la reobertura del CAP Molí Nou

El departament de Salut va tancar l’ambulatori a principis d’abril per reorganitzar l’atenció sanitària de cara a la pandèmia i encara no l’ha reobert.

Les persones concentrades han respectat les distàncies de seguretat // Twitter CUP Sant Boi

Una seixantena de persones entre veïns i sanitaris s’ha concentrat aquest dimecres davant el Centre d’Atenció Primària (CAP) Molí Nou per reclamar que el centre sanitari torni a obrir portes de nou després que hagi estat tancat durant més d’un mes a causa de la reorganització assistencial que el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va fer en l’àmbit de l’atenció primària durant la pandèmia.

En una concentració convocada pel col·lectiu Sanitàries en Lluita, veïns i personal sanitari han exigit a Salut que el reobri de nou urgentment tenint en compte que hi ha persones grans del barri que ara es veuen obligades a anar fins a altres dispositius assistencials més allunyats per ser ateses.

El CAP Molí Nou va ser un dels 46 centres d’atenció primària que la Generalitat va tancar a tot Catalunya quan la pandèmia es trobava en el seu punt més àlgid. A hores d’ara alguns ja han obert portes, però el de Sant Boi encara no. Tot i així, fonts de l’Ajuntament han explicat a Sant Boi Diari que la Generalitat treballa amb la previsió de reobrir el CAP el proper dilluns.

La reivindicació d’un nou CAP per a Sant Boi

La concentració d’aquest dimecres coincideix amb la reivindicació d’un nou CAP per a Sant Boi. L’Associació de Veïnes i Veïns El Poblet-Marianao presenta justament aquest dijous al ple municipal una moció perquè la Generalitat construeixi urgentment el nou CAP de Marianao a la plaça Mercè Rodoreda. Es tracta d’una antiga reivindicació que vol que ser una ampliació de l’assistència que actualment es dona al CAP Montclar.

El  CAP Montclar és juntament amb el CAP Molí Nou dos dels quatre centres d’atenció primària que actualment té la localitat. A banda d’aquests dos, la ciutat també compta amb el CAP Camps Blancs i amb el CAP Vinyets Molí Vell.

Recomanacions personalitzades