Indústria convida l’empresariat comarcal a enfortir lligams amb l’administració

El secretari general d’Indústria i Petita i Mitjana Empresa, Raül Blanco, s’ha reunit telemàticament amb diferents empresaris del Baix Llobregat a petició de l’alcaldessa, Lluïsa Moret. Els ha explicat les mesures econòmiques i socials preses davant la covid-19 i els ha convidat a enfortir la col·laboració amb l’administració pública.

El secretari general d’Indústria, Raül Blanco, explicant les mesures econòmiques preses i els escenaris macroeconòmics // Sant Boi Diari

Acostar empreses i ministeri d’Indústria perquè el sector pugui conèixer de primera mà les mesures que l’administració estatal ha pres davant la crisi de la covid-19. Aquest ha estat l’objectiu de la reunió telemàtica que aquest divendres ha aplegat el secretari general del Ministeri d’Indústria, Raül Blanco, amb una cinquantena de persones. Blanco ha convidat l’empresariat comarcal a enfortir la col·laboració amb l’administració pública.

“És la gran lliçó que en podem treure, la col·laboració públicoprivada és fonamental”, ha remarcat i ha posat d’exemple les aliançes que el ministeri ha teixit amb algunes empreses de respiradors: «En una d’elles gràcies a la col·laboració públicoprivada hem aconseguit que passessin de produir 10 respiradors diaris a un centenar».

També ha fet gala de la despesa que el govern central ha fet en qüestions socials i econòmiques: “En menys d’un mes hem gastat 138.923 milions d’euros, és històric, equival a un 13% del PIB”.

Per a Blanco, la prioritat de l’executiu ha estat “garantir els llocs de treball” i “donar liquiditat a les empreses”. Per això, el govern ha tirat endavant mesures com els Expedients de Regulació Temporal (ERTO) en què, segons ha  dit, “s’ha nacionalitzat el 30% de les nòmines de milers i milers de treballadors”. També ha recordat que hi ha hagut moratòries i línies de crèdit.

Per exemple, ha destacat que s’han aplaçat el reemborsament dels préstecs que la Secretaria General d’Indústria i Pimes (SGIPYME) havia concedit a les empreses, així com també s’ha renegociat el deute amb ENISA, l’Empresa Nacional d’Innovació. Una altra de les mesures preses ha estat donar una línia de garanties a la Compañía Española de Reafianzamiento (CERSA). Una decisió que, segons Blanco, permetrà moure 2.000 milions d’euros de finançament i ajudar a 20.000 petites i mitjanes empreses.

De fet, en paraules del director general d’Indústria, durant el confinament al sector empresarial han rebut 33.883 milions d’euros de finançament, prop de 4% del PIB.

Moret i l’empresariat agraeixen l’esforç del govern

De la seva banda, l’alcaldessa, Lluïsa Moret, ha agraït al govern espanyol les mesures preses. “Hem de ser molt conscients de totes les decisions que s’estan prenent”, ha remarcat.

L’empresariat també s’ha sumat als agraïments. Rosa Fiol, de la Federació d’Empresaris de la Petita i Mitjana Empresa (FEPIME), ha agraït el suport rebut. També ho han fet altres empresaris de la comarca com Carlos Sotelo, director de l’empresa de motos elèctriques Silence, que recentment ha fet públic que traslladarà la seva cadena de producció a Sant Boi.

“És molt important que es faci costat a les empreses i que sobretot s’ajudi el sector de l’automoció a reinventar-se, hem de ser capdavanters en aquesta reinvenció”, ha recalcat Sotelo.

La trobada, impulsada per l’alcaldessa Lluïsa Moret, ha comptat amb una cinquantena de persones entre empresaris i representants municipals de diferents localitats del Baix Llobregat com Viladecans, Castelldefels i Gavà, entre altres.

Recomanacions personalitzades