L’institut Camps Blancs oferirà un cicle per a joves amb necessitats educatives que vulguin seguir estudiant

Serà un cicle formatiu d’auxiliar en manteniment d’instal·lacions esportives i que l’institut començarà a impartir el curs vinent per a alumnes amb necessitats educatives especials que vulguin seguir estudiant després de l’ESO, però que no puguin accedir a la FP ordinària.

L’Institut Camps Blancs acollirà un nou itinerari formatiu // Ajuntament

Nova oferta formativa a l’Institut Camps Blancs de Sant Boi. A partir del curs vinent, el centre oferirà un nou cicle formatiu d’Auxiliar en manteniment d’instal·lacions esportives dirigit a alumnes amb necessitats educatives especials que hagin acabat l’ESO i no puguin accedir a la formació professional ordinària o al batxillerat.

Es tracta d’un Itinerari Formatiu Específic (IFE) que tindrà una durada de quatre cursos acadèmics i que es complementarà amb pràctiques a centres esportius de Sant Boi a partir del segon curs.

La posada en marxa dels nous estudis ha estat aprovada pel departament d’Educació de la Generalitat i arriba després que el ple municipal aprovés a finals de l’any 2019 una proposta en la mateixa línia. De fet, des de la Plataforma Inclusiva de Sant Boi, que aplega famílies amb fills que tenen necessitats educatives especials, ja havia liderat una recollida de signatures per aconseguir cicles formatius específics i adaptats.

Els anomenats IFE són ensenyaments professionals adreçats a alumnat d’entre 16 i 20 anys amb necessitats educatives especials associades a una discapacitat intel·lectual lleu o moderada, i que no es troben en disposició de seguir la formació professional ordinària.

Recomanacions personalitzades