Els gegants de Sant Boi celebren 30 anys en ple confinament

La segona parella de gegants del municipi, en Baldiri i la Ramona, es van estrenar en un acte a Sant Boi el 19 de maig de 1990, tot just fa 30 anys. La colla gegantera espera fer-los bufar les espelmes després del confinament.

Els Gegants de Sant Boi de Llobregat estan d’aniversari. La segona parella de figures del municipi, en Baldiri i la Ramona, bufen les espelmes dels 30 anys en ple confinament. La parella de gegants, que encarnen el Marquès de Marianao i una pubilla de finals del segle XIX, es van donar a conèixer tot just fa tres dècades: el 19 de maig de 1990.

Els dos personatges es van estrenar en un acte al municipi en plena Festa Major i que va comptar amb la resta de gegants de la ciutat, així com també amb d’altres figures convidades de colles com els Geganters d’Esplugues de Llobregat i els de Molins de Rei, entre d’altres. En aquell acte, en Baldiri i la Ramona també van ser apadrinats pels gegants de Santa Coloma de Cervelló, en Roc i la Coloma.

A causa del confinament decretat per la pandèmia de la covid-19, la colla gegantera s’ha quedat sense poder celebrar l’aniversari de les dues figures. Tot i així, en una publicació a les xarxes socials ja han avançat que de seguida que puguin faran sortir en Baldiri i la Ramona de Can Massallera -on es troben confinats des de l’inici de la pandèmia al costat de la resta de figures de la colla- per fer-los bufar les espelmes.

Recomanacions personalitzades