Dos carrers de Sant Boi estrenen parades dobles d’autobús

Són parades on s’hi pot aturar més d’un vehicle de diferents línies simultàniament, fet que permet agilitzar el flux de pssatgers. Els dos carrers que incorporen aquest tipus de parades són el de Josep Torras i Bages i el de la Riera Basté.

Una de les noves parades dobles d’autobús // Ajuntament

Des d’aquest dilluns Sant Boi compta amb dues parades dobles d’autobús. Una està situada al carrer Josep Torras i Bages, tocant a l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i en direcció a Sant Coloma de Cervelló. L’altra es troba al carrer de la Riera Basté, al punt que fa cantonada amb la via de Lluís Castells.

Es tracta de parades que permeten l’aturada simultània de més d’un vehicle de línies d’autobús diferents. Un fet que permet agilitzar el flux del passatge i també augmentar la freqüència de pas.

En un comunicat, l’Ajuntament explica que aquest tipus de parades dobles s’identifiquen per mitjà de dos pals que indiquen el lloc en el qual se situarà la porta davantera de cada autobús. En cas de coincidir dues línies a la parada, els autobusos poden recollir i deixar passatgers de forma simultània facilitant el transbordament entre línies.

La posada en funcionament de parades dobles en aquests dos carrers de Sant Boi és el primer pas per a la progressiva incorporació d’aquest tipus de parades a la xarxa de transport públic de la ciutat, que vol afavorir una mobilitat més eficient i menys contaminant.

Primer dia amb punts d’informació

Durant el primer dia de servei, la companyia Baixbus, que gestiona el transport d’autobusos a la ciutat, ha informat a cadascun dels usuaris del canvi amb un punt informatiu a cadascuna de les parades. També han col·locat material informatiu a les marquesines.

Sant Boi és el sisè municipi metropolità que incorpora dobles parades d’autobús. La ciutat defensa un model de mobilitat que prioritzi els trajectes a peu, amb bicicleta i amb transport públic.

Recomanacions personalitzades