Sant Boi de Llobregat participa al festival online ‘El baix és cultura’

Una vintena de pobles i ciutats del Baix Llobregat, entre els quals hi ha Sant Boi de Llobregat, participaran en el primer festival comarcal online, que se celebrarà durant els dies 8, 9 i 10 de maig mitjançant Instagram.

Cartell del festival ‘El Baix és cultura’ // Organització

Sant Boi de Llobregat forma part de la vintena de pobles i ciutats del Baix Llobregat disposades a celebrar ‘El Baix és cultura’, el primer festival comarcal online, que inclourà un centenar d’actuacions en directe, via Instagram. El festival es desenvoluparà durant els dies 8, 9 i 10 de maig.

L’objectiu de l’esdeveniment és posar en valor el talent cultural de la comarca, així com donar suport als artistes locals, mitjançant un projecte en comú que els ajudi a potenciar-se més enllà del seu municipi. El festival es realitzarà de manera simultània en els 20 municipis que hi formen part, a través de quatre canals d’Instagram, que retransmetran els artistes actuant des de casa seva.

Per facilitar un seguiment de les activitats programades, segons explica l’organització, la comarca s’ha dividit en quatre zones geogràfiques, amb un canal específic per a cadascuna d’elles. Sant Boi de Llobregat pertany a elbaixescultural_zonadelta, que inclou també Viladecans, El Prat, Gavà i Castelldefels. Cada canal emetrà les activitats de les seves poblacions.

Un festival adreçat a tots els públics

El festival inclou tallers, contacontes per a infants i adults, accions d’art digital, actuacions de dansa de tota mena: clàssica, contemporània, espanyola, urbana; però també monòlegs, concerts acústics, de música clàssica, jazz o flamenc. També hi ha sessions de DJ, activitats relacionades amb la literatura i teatrals tant familiars, com cabaret com de pallassos.

Programa de ‘El Baix és cultura’ a la zona delta // Organització

Cal tenir en compte que aquest festival se celebra en un context de crisi sanitària que ha provocat la cancel·lació de festes majors, espectacles, concerts i representacions teatrals, així com el tancament de teatres, centres culturals, cívics o espais musicals.

En aquest sentit, a la ciutat s’han realitzat altres iniciatives culturals, com l’engegada per Cultura Sant Boi de Llobregat, que ha arreplegat actuacions culturals d’artistes santboians durant el temps de confinament. Ambdues iniciatives neixen amb l’objectiu de donar suport a la cultura, fortament colpejada per la crisi del Covid-19.

Recomanacions personalitzades