El ple municipal aprova per unanimitat l’estratègia de ciutat pel Sant Boi 2030

El document, que ha tingut el suport de tots els grups municipals, està format per deu missions que s’han d’implementar d’aquí a deu anys amb l’objectiu de convertir Sant Boi de Llobregat en un referent com a ciutat «metropolitana, saludable i cohesionada».

Captura de pantalla del ple telemàtic de març // Irene Juárez

El ple municipal celebrat durant el mes d’abril ha aprovat per unanimitat l’estratègia de ciutat pel Sant Boi 2030. Es tracta d’un document on es detallen un total de deu missions que cal aplicar en un període de deu anys, amb independència del color del govern municipal. L’objectiu és que Sant Boi passi a ser un «referent com a ciutat metropolitana, sostenible, saludable i cohesionada i creadora de noves oportunitats, especialment per les generacions futures».

Inicialment, l’estratègia anava de la mà d’un pla de govern que havia de durar fins al 2023, és a dir, a finals del mandat actual. Tanmateix, davant la reticència d’alguns grups municipals a aprovar un pla que no es corresponia amb les seves opinions polítiques, el govern format pel PSC i Sant Boi en Comú ha desistit, de moment, de portar-lo a ple. L’estratègia de ciutat, per contra, ha demostrat ser una visió compartida, i ha obtingut llum verda per part de tots els grups municipals.

El regidor de Ciutadans, Lluís Tejedor, ha incidit molt en aquest aspecte: «Volem deixar clar que no estem aprovant un pla de govern», sinó que tan sols donen suport a l’estratègia de futur que, d’altra banda, inclou «els principis universals pel desenvolupament de qualsevol política del segle XXI». En la mateixa línia ha parlat la regidora d’ERC, Rosa Mur, que ha insistit que, tot i haver mostrat confiança en el govern per tal d’incorporar l’estratègia, «com a principal força de l’oposició també vetllarem perquè sigui respectada des del primer moment».

Per part del govern, el primer tinent d’alcaldia, José Ángel Carcelén, ha incidit en la importància de l’aprovació del document per posicionar-se millor com a ciutat. En el mateix sentit ha parlat la regidora de Sant Boi en Comú, Alba Martínez, que ha destacat la importància d’aplicar les noves estratègies «sense renunciar als desafiaments que ja tenien com a societat».

Deu missions per assolir un millor Sant Boi 2030

L’estratègia pel Sant Boi 2030 passa per «aconseguir que la població gaudeixi d’unes condicions de vida més saludables», així com per «avançar cap a un model econòmic respectuós amb el medi i que generi progrés, treball digne i oportunitats». També vol «contribuir al fet que la ciutadania sigui crítica i compromesa i pugui desenvolupar-se personalment i professionalment en igualtat d’oportunitats». En aquesta mateixa línia, una de les missions parla de la importància d’aconseguir la «igualtat efectiva de gènere».

D’altra banda, el document fa referència a la justícia social, de forma que es vetlli per la lluita «contra les situacions de desigualtat». La idea és «construir col·lectivament la ciutat» i «millorar el servei a les persones amb una administració més moderna, oberta i eficient». També s’aspira a «ser una ciutat singular, resilient i cohesionada territorialment, integrada en l’entorn amb noves infraestructures», així com a «crear autoestima i identificació col·lectiva». Per últim, d’aquí al 2023 l’administració local intentarà arribar a ser «una ciutat excel·lent en la qualitat de l’aire i referent en la lluita contra l’emergència climàtica».

Recomanacions personalitzades