L’ajut municipal de 450€ per a treballadors afectats per la crisi sanitària ja es pot demanar

És una de les mesures del pla de xoc d’1.000.0000€ que l’Ajuntament vol elaborar per fer front a la crisi de la Covid-19. L’ajuda es pot sol·licitar al web municipal. Des d’aquest dijous també es posa en marxa un servei telefònic per informar de tots els ajuts disponibles.

L’ajut es pot demanar al web municipal // Ajuntament

El consistori comença a materialitzar el pla de xoc d’1.000.000€ que vol constituir per fer front als efectes socials i econòmics de la crisi sanitària al municipi. L’ajuda municipal de 450€ destinada a treballadors que hagin vist disminuir els ingressos pel coronavirus ja es pot sol·licitar al web de l’Ajuntament.

La prestació vol revertir la situació de vulnerabilitat de treballadors que s’hagin quedat sense feina o que s’hagin vist afectats per un ERTO, així com també ajudar a autònoms, petites empreses i comerços.

En total, l’administració municipal destina a aquests ajuts extraordinaris una aportació econòmica global de 500.000€, que és la que va aprovar al ple telemàtic extraordinari de fa unes setmanes i que vol ser la primera part del milió d’euros total que es vol destinar a ajudes econòmiques i socials.

Dins d’aquest mig miló d’euros inicial hi ha diferents prestacions previstes, com ajuts a fons perdut i també altres de retornables, que el consistori concedirà com a avançament d’urgència mentre s’esperi una prestació d’una altra administració. Un cop retornats, aquests imports tornaran al fons d’ajuda previst per a ser concedits de nou a altres persones.

Servei d’informació sobre els ajuts disponibles

L’Ajuntament també ha activitat des d’aquest dijous un servei d’atenció telefònica anomenat ‘Reactivem Sant Boi’ per informar la població de totes les ajudes que ofereixen les administracions per revertir els efectes econòmics i socials de la pandèmia. Per contactar-hi, cal trucar al telèfon 93.654.82.22. L’horari d’atenció és tots els matins de dilluns a divendres, i de 16h a 18h les tardes de dilluns a dimarts.

Recomanacions personalitzades