Més de 7.000 santboians s’han vist afectats per un ERTO

El consistori estima que aquesta és la xifra actual de persones afectades pels Expedients de Regulació Temporal d’ Ocupació (ERTO), tot i que augura que la dada anirà creixent en els pròxims mesos.

Façana d'una oficina del SOC // Generalitat de Catalunya
Façana d’una oficina del SOC // Generalitat de Catalunya

El confinament domiciliari ha suposat una afectació greu de l’economia d’arreu. A Sant Boi de Llobregat, l’Ajuntament calcula que hi ha 7.000 persones afectades pels anomenats Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO).

Tanmateix, tal com ha assegurat el primer tinent d’alcaldia, José Ángel Carcelén, durant l’últim ple extraordinari fet de forma telemàtica, no es descarta que aquesta xifra continuï creixent durant els propers mesos. Aquesta estimació ha estat elaborada per l’administració local a partir de informacions agregades de la comarca. Segons expliquen, «la dada és molt canviant».

La paralització econòmica que la crisi del coronavirus ha provocat també es pot mesurar mitjançant la xifra d’establiments que han hagut d’aturar la seva activitat durant el període de confinament. Carcelén ha indicat que la dada és d’unes 1.500 activitats comercials, el que correspon al tancament temporal d’un 70% dels establiments de la ciutat.

D’altra banda, també ha augmentat l’atur registrat a Sant Boi, que el passat febrer era de l’11’1% i que el mes d’abril s’ha situat al 12’1%, un agument d’un punt percentual. «Hi ha males perspectives», ha lamentat Carcelén, que assegura haver tornat «a la situació d’atur de fa dos anys».

Per tot això, durant el ple extraordinari celebrat, els grups polítics municipals han aprovat per unanimitat la creació d’un fons de contingència dotat amb mig milió d’euros, destinat a pal·liar els efectes socials, però també econòmics de la crisi del coronavirus.

Recomanacions personalitzades