El ple municipal mostra unitat política davant la pandèmia del coronavirus

Govern municipal i oposició han unit forces en l’elaboració d’una declaració institucional, en el context de la crisi de la Covid-19, que ha estat aprovada per unanimitat durant la celebració d’un ple extraordinari i telemàtic.

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat // Arxiu

Totes les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat han expressat la seva voluntat de consens polític, que s’ha materialitzat en la redacció conjunta i aprovació per unanimitat d’una declaració institucional formada per set acords consensuats, referents a la crisi del coronavirus.

El text ha estat aprovat en el ple extraordinari del mes d’abril, realitzat de forma telemàtica, i la declaració ha estat llegida conjuntament entre l’alcaldessa, Lluïsa Moret, i els portaveus dels grups municipals, en el que han volgut presentar com un símbol d’unitat entre els partits polítics locals.

La declaració, en aquest sentit, va enfocada principalment a agrair la tasca de la ciutadania «per la responsabilitat, compromís i serenor amb què afronten la crisi». També s’ha expressat el condol i el suport «a les famílies, amics i amigues dels santboians que han mort» i s’ha desitjat «una ràpida recuperació» a tots els afectats pel virus.

En el text es reconeix «la tasca fonamental dels serveis essencials», entre els quals es destaca la del «personal sanitari i farmacèutic, cossos de seguretat, serveis socials, unitats de neteja, mitjans de comunicació, personal del sector agroalimentari i del transport públic, d’atenció al públic, d’establiments comercials i del mercat municipal». També s’ha tingut un record per a les persones, entitats i empreses voluntàries que «actuen des de l’altruisme».

D’altra banda, el Consistori s’ha compromès a «mobilitzar tots els recursos humans i tècnics disponibles per evitar el contagi i la propagació del virus», així com a «adoptar i aplicar les mesures per reparar els estralls econòmics i socials». D’aquesta forma, s’ha reiterat «el compromís de transparència i cooperació permanent amb altres administracions».

Durant la sessió s’ha acordat també unànimement la creació d’un fons de contingència dotat, inicialment, de mig milió d’euros, amb què es pretén fer front a les principals conseqüències de la pandèmia.

Recomanacions personalitzades