L’hotel El Castell allotja personal sanitari per evitar més contagis

L’hotel santboià ha començat a acollir personal del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, i a d’altres treballadors de la salut del Baix Llobregat, per a què puguin descansar després de la jornada de treball, i així també reduir riscos per a les persones amb les que conviuen.

L’entrada de l’hotel El Castell de Sant Boi de Llobregat // Cedida

Des del passat divendres 10 d’abril, l’hotel El Castell de Sant Boi de Llobregat allotja personal sanitari, la majoria treballadors de l’Hospital Sant Joan de Déu. El motiu és que aquests professionals han demanat als hospitals i al Departament de Salut un allotjament alternatiu per aquests dies, i així evitar haver de tornar a casa i posar en risc a les persones que conviuen amb ells. A Sant Boi, concretament, ja hi havia un altre hotel, l’hostal Rambla, que acollia a treballadors de Sant Joan de Déu, però ara s’hi ha sumat l’hotel El Castell.

De moment han allotjat una desena de professionals de la salut, però es preveu que n’arribin més durant els propers dies. El Castell compta amb 40 habitacions en total, i el Departament de Salut els hi ha demanat que les tinguin totes a punt per l’arribada de més sanitaris durant els propers dies.

L’hotel va tancar les seves portes el passat 17 de març i ara han reobert per aquest motiu. Dels 24 treballadors que normalment hi ha, però, només resten cinc: Tres persones a recepció i la resta realitzant tasques de neteja. El servei de restaurant està tancat, ja que els sanitaris mengen un càtering que ofereix el Departament de Salut. I pel que fa a les mesures higièniques de prevenció que han de tenir els allotjats, aquestes són portar mascaretes, guants i entrar a l’habitació el menys possible. Des de l’hotel El Castell, obert a Sant Boi de Llobregat des del 1963, afirmen que aquesta es tracta de la situació més excepcional que han viscut en tots els seus anys d’història.

Recomanacions personalitzades