Un hostal de Sant Boi acull personal sanitari en actiu que no vol contagiar la família

L’hostal Rambla ha començat a acollir aquesta setmana personal sanitari que treballa a la ciutat per evitar que hagin de tornar a dormir a casa i puguin contagiar l’entorn familiar.

L’hostal Rambla és el més proper a l’Hospital Sant Joan de Déu // Cedida

El personal sanitari és un dels col·lectius més exposats al contagi de la Covid-19. Per això, des de fa dies es prenen mesures per garantir l’aïllament de molts d’aquests professionals i així frenar la possible propagació del virus. Una de les opcions que l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha ofert a personal sanitari que treballa a la ciutat és la possibilitat de dormir en un dels hostals del municipi, l’hostal Rambla, i evitar així haver de tornar a dormir a casa i posar en risc la família en cas de tenir el virus.

En declaracions a Sant Boi Diari, un dels propietaris de l’hostal Rambla, Marcelo Vissio, ha explicat que els sanitaris han de fer arribar la petició al Servei Català de la Salut i des d’allà els ofereixen aquesta possibilitat. De moment, ja són cinc els sanitaris que han decidit fer nit a l’hostal i la previsió és que a finals de setmana en puguin arribar més. 

Tots ells són treballadors de l’hospital Sant Joan de Déu, el centre hospitalari més proper a l’establiment, i només van a l’hostal a dormir: “Es passen el dia treballant a l’hospital i també fan els àpats allà”, explica Vissio, que amb la seva família regenta l’establiment des de fa més d’una dècada.

De fet, l’arribada dels sanitaris els ha trastocat la logística familiar, ja que Vissio també s’ha hagut d’aïllar de la família per protecció: “Vam decidir fer-ho així perquè no els volia posar en risc”. Per això, ara és l’únic que treballa a l’hotel per atendre les necessitats dels sanitaris.

Mesures de protecció extra a l’hostal

Per fer-ho, Vissio ha hagut de prendre mesures de protecció extres: “Em poso mascareta, doble de guants i cada dia netejo el terra de l’establiment amb lleixiu”. També evita entrar a les habitacions dels residents i els ha demanat que deixin la roba bruta en bosses d’escombraries al passadís per evitar qualsevol contacte. “Si els cal alguna cosa, m’avisen per telèfon”, diu.

L’hostaler admet que té por de tenir el virus, però reconeix que la tasca de l’establiment és necessària: “Cal acollir aquests professionals, m’ho prenc com una qüestió solidària”. Tampoc amaga la preocupació per al futur del negoci, ja que augura que després del confinament hi haurà una forta davallada econòmica. Tot i així, no perd l’esperança. “Hem de continuar, ja veurem què passa”, conclou.

Recomanacions personalitzades