Les fonts públiques seguiran accessibles per garantir l’aigua a persones vulnerables

Segons l’Ajuntament, la decisió es pren per a les persones més vulnerables de la ciutat, que no poden tenir accés a l’aigua i a la higiene. Tanmateix, les fonts del parc de la Muntanyeta, per decisió de l’AMB, queden fora de servei.

Els veïns van fer un rotllana al voltant de la font de la plaça de l'Ajuntament // David Bueno
Veïns fent una rotllana al voltant de la font de la plaça de l’Ajuntament // Arxiu

Amb la crisi del coronavirus també recau en les administracions locals la responsabilitat de decidir què es fa en la via i el mobiliari públic per tal de frenar el virus. En aquest sentit, l’Ajuntament de Sant Boi ha decidit que no tancarà el pas de l’aigua de les fonts públiques.

Segons han informat fonts del consistori, aquesta decisió té en compte les persones en situació de vulnerabilitat, que no poden accedir amb normalitat a l’aigua i a la higiene.

Malgrat tot, el corrent d’aigua de les fonts del parc de la Muntanyeta sí que romandrà tancat. Així ho ha considerat adient l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), administradora del parc, que assegura haver pres la decisió de forma consensuada entre tots els ajuntaments que en formen part.

Desinfecció diària

Tanmateix, l’Ajuntament assegura que pren mesures per evitar el contagi entre les persones que facin ús de les fonts. En aquest sentit, destaquen que s’estan duent a terme tasques de neteja i desinfecció diàriament.

Recomanacions personalitzades