L’Ajuntament ofereix que persones amb autisme puguin fer un volt amb professionals

El consistori ofereix la possibilitat que persones amb alteracions de conducta puguin fer un volt acompanyades per especialistes sense la necessitat que la resta de familiars hagin de sortir al carrer.

Cartell de la inciativa // Ajuntament Sant Boi

Donar un respir a les famílies que tinguin membres amb alteracions de conducta com l’autisme i que necessitin sortir al carrer durant el confinament. Aquesta és la voluntat d’una nova iniciativa impulsada per l’Ajuntament, que des d’aquest dimarts ofereix a aquestes famílies la possibilitat de concertar serveis d’acompanyament d’una hora perquè els membres amb autisme i TDAH puguin fer un volt sense la necessitat de tenir un altre familiar al costat.

L’acompanyament, que es farà amb professionals, pot ser tant al matí com a la tarda i s’ha de demanar prèviament trucant al telèfon 607 02 14 99. L’horari d’atenció per fer-ho és de nou del matí a tres de la tarda en un servei que també rebrà trucades el dijous i el dissabte de Setmana Santa. Des del consistori expliquen que es proporcionarà material de protecció tant a les persones ateses com als professionals que s’encarreguin de fer els acompanyaments.

La iniciativa de l’Ajuntament arriba després que el ministeri de Sanitat permeti fer un volt a les persones amb alteracions de conducta com l’autisme i el TDAH, que poden sortir al carrer si van acompanyades d’una altra persona i si respecten les mesures higièniques necessàries per evitar contagis.

Recomanacions personalitzades