L’Ajuntament impulsa un servei de suport telefònic per a gent gran

L’Ajuntament trucarà a més de 5.000 persones majors de 70 anys que fins ara no rebien serveis d’atenció com el de la teleassistència per preguntar-los com es troben i informar-los dels recursos que tenen en cas de necessitar ajuda.

La ronda de trucades ja s’ha començat a fer aquesta setmana // Ajuntament

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha posat en marxa un servei d’atenció telefònica que s’encarregarà de telefonar a 5.200 persones majors de 70 anys de la ciutat que viuen soles o amb una parella de la mateixa edat per informar-los dels recursos que tenen en cas de necessitar ajuda durant els dies de confinament. 

La ronda de trucades es farà des dels serveis socials municipals a persones grans sense teleassistència o Servei d’Atenció Domiciliària (SAD). Segons l’Ajuntament, amb aquesta mesura un total de 9.200 persones grans del municipi rebran algun tipus de suport per part de les administracions, ja que fins ara només eren 4.000 persones grans les que el rebien.

En la trucada, a banda d’interessar-se per l’estat de salut, el consistori els informarà dels recursos que tenen a l’abast com el telèfon de suport per a la gent gran, un servei telefònic d’assistència psicològica i un telèfon d’atenció al dol. Segons l’Ajuntament, també se’ls explicarà que disposen d’un servei de compra a domicili de productes alimentaris i farmacèutics, així com d’un servei d’àpats a demanda.

Recomanacions personalitzades