Front comú de diversos municipis del Baix Llobregat per conservar el Parc Agrari

Alerten de la situació de perill en què es troba el Parc Agrari després de temporals com la borrasca Gloria i recorden a la Generalitat la necessitat d’invertir en la millora de les infraestructures hídriques.

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, ha participat a la reunió d’alcaldes // Cedida

El Parc Agrari del Baix Llobregat es troba en una situació preocupant després del pas del temporal Gloria, que va suposar pèrdues d’1,5 milions d’euros en alguns dels terrenys agrícoles de la zona. Per això, Sant Boi i altres municipis de la comarca han fet front comú per demanar ajuda a la Generalitat per garantir la conservació del parc.

En una reunió, alcaldes i alcaldesses d’alguns dels municipis que conformen el parc han reclamat que s’augmenti la inversió en la millora de les infraestructures hídriques, així com que s’impulsin mesures per adaptar l’entorn als efectes del canvi climàtic i garantir la resiliència de l’entorn.

Els responsables municipals també han posat de manifest la necessitat d’elaborar un pla estratègic de desenvolupament agroindustrial que reculli reivindicacions del territori com dotar de tecnologia el sector hortofructícola del Baix Llobregat i garantir l’ordenació de la mobilitat a l’àrea.

La cita ha comptat amb la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat i del Consorci del Parc Agrari, Eva M. Martínez Morales; el conseller comarcal de Medi Ambient, Jordi Carbonell Blázquez; l’alcaldessa, Lluïsa Moret, i el regidor de Medi Ambient, César Thovar Pérez. També hi ha assistit responsables municipals de Gavà, Viladecans, Castelldefels i el Prat de Llobregat.

Una de les zones més fèrtils de Catalunya

Situat a la vall baixa i al delta del Llobregat, el Parc Agrari és una de les àrees més poblades de Catalunya, així com una de les zones agrícoles més antigues i fèrtils del país. Actualment té quasi 3.500 hectàrees i és una àrea econòmica especialitzada en la producció d’aliments de km 0, a més de ser un pulmó verd i un exemple de conservació de paisatge deltaic per al conjunt de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Recomanacions personalitzades